Hlavní obsah

Lacko má závody v Le Mans jako dárek k narozeninám

Le Mans

Oslavil během týdne 35. narozeniny a vyrazil na legendární francouzský okruh. Adam Lacko se v Le Mans chystá na víkendový závod mistrovství Evropy tahačů. Český pilot minule v Zolderu získal pro stáj Buggyra jubilejní 1000. pohár v historii. V průběžném pořadí je třetí a chce zaútočit na druhého Španěla Albaceteho.

Foto: Buggyra media

Adan Lacko v příjemné společnosti na Slovakiaringu...

Článek

Tým Buggyra Racing má Le Mans v oblibě. V roce 2003 obhájil Gerd Körber právě na tomto okruhu titul mistra Evropy, v sezonách 2009 a 2017 udělali David Vršecký a Adam Lacko v Le Mans rozhodující krok k celkovému vítězství. Letos sice tým titul nezíská, přesto vyráží do Francie s ambicí uhájit průběžná třetí místa v individuální i týmové soutěži. Zatímco ovšem v Poháru konstruktérů se aktuální bronzová pozice rovná maximu možného, ztrácí třetí Lacko na druhého Albaceteho jen devět bodů.

„Adam na to určitě má, rozhodovat bude stav techniky. Na druhou stranu, ztráta čtvrté Steffi Halmové na Adama je 21 bodů a je vysoce pravděpodobné, že se jí ze strany stájového druha Jochena Hahna, jehož šestý titul je víceméně formalitou, dostane v případě potřeby patřičné podpory," odhaduje týmový manažer Jan Kalivoda. „Na žádné speciální taktice se nepracovalo. Adam pojede s cílem urvat co nejvíce bodů, Oly taktéž."

Buggyra v závodě tahačů v Zolderu

Adam Lacko oslavil během týdne narozeniny. A touží v Le Mans vybojovat týmovou trofej s pořadovým číslem 1001, přičemž by rozhodně nemělo zůstat pouze u jediného poháru. „Obdržel jsem k narozeninám řadu gratulací, bylo by velmi stylové, kdybych v rámci oslav získal maximální možný počet bodů. Obávám se ale, že konkurence bude dělat všechno, aby mi oslavy narušila," říká mistr Evropy 2017.

Během týdne pak pilot spolu se závodními inženýry a Martinem Kolocem, řešil brzdové kotouče, které ukončily předčasně jeho misi v Zolderu. „Na něco jsme snad přišli, ale v této chvíli nechceme být konkrétní."

Zatímco titul Jochena Hahna je prakticky jistý, o druhé místo se hodlá Lacko v Le Mans poprat s trojnásobným evropským šampiónem Antonio Albacetem. „V několika posledních sezonách jsem bránil svojí pozici průběžného lídra či druhého jezdce, teď musím útočit. Nemám s tím problém, ale Antonio má velkou fazonu."

Reklama

Související témata: