Hlavní obsah

Slavia dobyla Jablonec, ligu vede o šest bodů! Boleslav udeřila v nastavení, porazila Plzeň

Praha
Aktualizováno

Slavia jde do trháku. Po výhře v Jablonci 2:0 vede první fotbalovou ligu po 12. kole o šest bodů před Plzní. Ta dnes podlehla v Mladé Boleslavi 1:2. České Budějovice udolaly Bohemians (3:2) a opustily poslední místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Souček dal první gól Slavie v Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí obhájci titulu protáhli neporazitelnost v nejvyšší soutěži na 18 zápasů a před reprezentační pauzou jdou do výrazného trháku před druhou Plzní. Pražané rozhodli dvěma slepenými góly mezi 70. a 73. minutou, kdy se trefili Tomáš Souček a Peter Olayinka. Jablonec doma v lize prohrál po 13 utkáních a poprvé od loňské porážky rovněž 0:2 se Slavií a patří mu páté místo.

Plzeňští před tím prohráli po pěti ligových výhrách za sebou. Viktoria vedla zásluhou Jana Kopice, ale Lukáš Budínský po přestávce srovnal a Nikolaj Komličenko ve druhé minutě nastavení z pokutového kopu rozhodl o triumfu Středočechů, kteří doma zvítězili i v sedmém ligovém duelu v sezoně. Západočeši nevyužili možnost alespoň dočasně se dotáhnout na vedoucí Slavii a ztrácejí na ni tři body. Pražané mají k dobru souboj v Jablonci.

Dynamo bodovalo po třech porážkách, po výhře 3:2 nad Bohemians 1905 opustilo poslední místo, Bohemians mají o bod více a zůstávají jedenáctí. Za vítěze se trefil dvakrát David Ledecký, zbývající gól dal Ivan Schranz. Bohemians dvakrát snížili, když se gólově prosadili David Bartek a Jakub Rada.

Program 12. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Slovácko - Liberec 3:1
Sobota
Opava - Teplice 0:1
Příbram - Olomouc 0:0
Ostrava - Zlín 4:0
Sparta - Karviná 4:0
Neděle
Mladá Boleslav - Plzeň 2:1
Branky: 48. Budínský, 90.+2 Komličenko z pen. - 29. Kopic
České Budějovice - Bohemians 3:2
Branky: 18. a 82. Ledecký, 50. Schranz - 67. Bartek, 85. Rada
Jablonec - Slavia 0:2
Branky: 70. Souček, 73. Olayinka

Reklama