Hlavní obsah

Sparta zvítězila v Opavě! Rozjeté Budějovice řádily v Teplicích, Jablonec slaví v Karviné

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Dynama České Budějovice se v nejvyšší soutěži rozjeli. Naposledy Jihočeši brali tři body v 15. kole v Teplicích (3:1) a slaví čtvrtou výhru v řadě. Úplně opačná nálada panuje v Karviné, které nestačila na Jablonec (0:1) a zaknihovala pro změnu čtvrtou prohru v kuse. Liberec si doma poradil s Příbramí (3:2), hosté už nevyhráli osm kol. Zlepšenou formu potvrdila Sparta. Zvítězila v Opavě 1:0 a zaznamenala třetí výhru v soutěžních utkáních v řadě, navíc bez inkasované branky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Sparty se radují z gólu

Článek
Fotogalerie

Karviná doma ani na sedmý pokus v ligové sezoně nevyhrála. Tentokrát prohrála doma s Jabloncem 0:1 a připsala si čtvrtou porážku v řadě. Navíc neskórovala už 443 minut. Na gól se čekalo v Karviné do 77. minuty, kdy se prosadil jablonecký útočník Doležal a poslal Jablonec na bronzový stupínek v aktuální tabulce.

Liberec potvrdil, že je Příbram jeho oblíbeným soupeřem. Nad Středočechy totiž vyhrál posledních sedm vzájemných zápasů. Středočeši naopak podtrhli bídnou formu porážkou 2:3, na výhru čekají už osm kol. Na hřišti soupeřů v této sezoně přitom ještě nebodovali.

V Liberci sice domácí vedli 2:0, ale hostům se povedlo ještě do pauzy korigovat výsledek Kodrem. Stejný hráč pak poslal míč i do vlastní sítě, takže měl Slovan opět pohodlný náskok o dvě branky. Až v úplném závěru Příbram snížila na 2:3.

České Budějovice naplno bodovaly v Teplicích. Už do přestávky gólový uragán v podání hráčů Dynama poslal hosty do vedení 3:0. Chvíli před koncem už pouze korigoval výsledek Mareš. Jihočeši slaví čtvrtou výhru v řadě, na cestě za třemi body vždy během této série vstřelili tři góly.

Sparta vyhrála posledních 10 ligových zápasů s Opavou a v posledních čtyřech dokonce neinkasovala. Slezané v roli posledního týmu tabulku bojovali, nakonec ale na body nedosáhli. Ty zajistil Pražanům gólem norský obránce Vindheim už v 10. minutě..

Program 15. kola:
Pátek
Bohemians - Slovácko 0:0
Sobota
Olomouc - Mladá Boleslav 2:2
Slavia - Ostrava 4:0
Neděle
Karviná - Jablonec 0:1
Branka: 77. Doležal.
Teplice - České Budějovice 1:3
Branky: 85. P. Mareš - 11. Brandner, 21. Javorek, 27. Havel
Liberec - Příbram 3:2
Branky: 24. Musa, 32. Malinský, 66. Kodr. (vlastní) - 42. Kodr, 90. Drame.
Opava - Sparta 0:1
Branka: 10. Vindheim.
Pondělí
18:00 Zlín - Plzeň

Reklama