Hlavní obsah

Finsko - Rusko 3:0Mistři světa porazili sbornou během úvodních sedmi minut

Helsinky

Hokejisté Finska vstoupili do Švédských her doma v Helsinkách výhrou nad Ruskem 3:0. Úřadující mistři světa vstřelili všechny branky už do sedmé minuty. Prosadili se Teemu Pulkkinen, Julius Nättinen a Julius Junttila. Ve svém třetím utkání v reprezentačním dresu udržel poprvé čisté konto Frans Tuohimaa.

Foto: Sport.cz

Finští hokejisté se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Rusové nastoupili s devíti debutanty - brankářem Timurem Biljalovem, obránci Alexandrem Romanovem, Danilou Galeňjukem a útočníky Kirillem Marčenkem, Ivanem Morozovem, Vasilijem Podkolzinem, Alexandrem Šarovem, Arťomem Galimovem a Ivanem Igumnovem. V týmu Suomi si odbyli premiéru útočníci Jere Innala, Matias Maccelli a Lauri Pajuniemi.

Domácí se ujali vedení už po 32 sekundách, kdy napřáhl za pravým kruhem Pulkkinen a překonal debutujícího Biljalova. V šesté minutě se dostal do úniku Nättinen a prostřeli gólmana Kazaně mezi betony. Za dalších 71 sekund tečoval střelu Vittasmäkiho Junttila a Biljalova vystřídal Samonov.

Sborná přečkala po polovině úvodní části oslabení při Svetlakovově trestu, ale před první pauzou ani po ní nevyužila přesilovky po vyloučeních Pulkkinena a Lehteräho. Stav se neměnili ani při dvou přesilovkách Finů při pobytu Děnisenka a Galimova na trestné lavici. Skóre se už nezměnilo ani v závěrečném dějství. Rusové se neprosadili ani ve dvou početních výhodách, Finové hráli ještě jednu.

Švédské hokejové hry v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:
Finsko - Rusko 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Pulkkinen, 6. Julius Nättinen (Koivisto), 7. Junttila (Vittasmäki, Karjalainen). Rozhodčí: Hradil, Hodek (oba ČR) - Sormunen, Nikulainen (oba Fin.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 6230.
Finsko: Tuohimaa - Koivisto, Melart, Eronen, Vittasmäki, J. Honka, Parikka, Nikkilä, Seppälä - Pulkkinen, Lehterä, Julius Nättinen - Karjalainen, Ruotsalainen, Junttila - Macceli, Tyrväinen, J. Sallinen - Mustonen, J. Lajunen, Innala - Pajuniemi. Trenér: Jukka Jalonen.
Rusko: Biljalov (7. Samonov) - Mironov, Dronov, Galeňjuk, Rafikov, Kiselevič, Romanov, Ljamkin, Sergejev - Zernov, Švec-Rogovoj, Golyšev - Marčenko, I. Morozov, Podkolzin - Šarov, Svetlakov, Mamin - Děnisenko, Galimov, Kajumov - Igumnov. Trenér: Alexej Kudašov.
O utkání Česko - Švédsko čtěte ZDE.

Reklama

Související témata: