Hlavní obsah

Další rána pro český tenis. Turnaj ve Stromovce se pravděpodobně hrát nebude

Praha

Fed Cupem to nekončí. Poté, co Mezinárodní tenisová federace oznámila kvůli hrozbě koronaviru odložení finálového turnaje v Budapešti, musí čeští fanoušci zkousnout další ránu. S největší pravděpodobností se neuskuteční ani tolik očekávaný turnaj ve Stromovce J&T Banka Prague Open, který se měl hrát od 25. dubna až 2. května.

Foto: Sport.cz

Karolína Muchová došla na loňském turnaji ve Stromovce do finále

Článek

V Evropě a ve světě se kvůli epidemii koronaviru ruší či odkládá jedna událost za druhou. Na neurčito byl odložen dubnový finálový turnaj Fed Cupu, v USA měl tento týden začít prestižní turnaj v Indian Wells, který byl zrušen.

"V situaci, které panuje v Evropě a České republice, si bohužel nedovedu ani teoreticky představit, že by na přelomu dubna a května turnaj proběhl," uvedl v tiskové zprávě Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která je promotérem turnaje.

"Oficiální zrušení turnaje ale není možné bez dohody s ženskou tenisovou organizací WTA, kterou jsem po krizové poradě a zvážení všech okolností v tomto duchu informovali dopisem WTA," dodal.

Pražský turnaj je součástí okruhu WTA v kategorii International od roku 2015 a bývá doménou domácích hráček. První vítězkou se stala Karolína Plíšková, v roce 2016 uspěla Lucie Šafářová a předloni zde kralovala Petra Kvitová. Vloni byla ve finále Karolína Muchová a v roce 2017 hrála o titul Kristýna Plíšková.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka