Hlavní obsah

O Jihočechy je zájem, Dynamo si tak pojistilo hned kvarteto hráčů

České Budějovice

Nucenou pauzu v Českých Budějovicích využili k důležitému jednání. Fotbalové Dynamo si během koronavirové pandemie pojišťuje služby důležitých hráčů. Již před časem podepsali nové smlouvy v klubu Pavel Novák s Patrikem Brandnerem, přesně v polovině dubna se k nim přidali také Matej Mršič a Lukáš Havel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Brandner z Českých Budějovic (vpravo) v duelu se Slavií.

Článek

Prvoligovému nováčkovi patří v tabulce osmá příčka s těsným kontaktem na pohárové příčky. Mimořádná sezona Dynama se projevila na přestupovém trhu zvýšeným zájmem o budějovické hráče. Vedení klubu tedy před koncem sezony usilovně pracuje a snaží se svým oporám nabízet nové smlouvy pro následující období.

Již v úvodu jara podepsali nové smlouvy obránce Pavel Novák a také záložník Patrik Brandner. Oba mají v Dynamu aktuálně kontrakt do léta 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie a Lukáš Havel z Českých Budějovic.

„Novou smlouvu považuji za odměnu za svou práci. Zájmu vedení klubu o mou maličkost si neskutečně vážím a budu dělat vše, co bude v mých silách, abych Dynamu důvěru vrátil na hřišti," nechal se již během soustředění na Kypru slyšet Patrik Brandner.

Nové kontrakty přibývají

V probíhající pauze zaviněné pandemií koronaviru se nových smluv v Dynamu dočkali další dva hráči. Kontrakty do léta 2023 podepsali Lukáš Havel a Matej Mršič. „Jsem šťastný, že v klubu mohu nadále působit. Dynamu děkuji za důvěru a vždy se budu snažit, abychom hráli co nejlépe a abychom hned v letošní sezoně po skončení pandemie skončili nejhůře v první šestce," řekl chorvatský křídelník pro klubový web bezprostředně po podpisu smlouvy.

Jihočeši měli našlápnuto ve velkém stylu. Po jarních porážkách s Baníkem a Plzní sice klesli na osmou příčku, přesto měli ve zbytku sezony velké cíle. „Několik klubových rekordů jsme už pokořili, chtěli jsme překonat i ty další," ujišťuje trenér David Horejš.

Dohoda se čtyřmi důležitými hráči ho můžě těšit. Lukáš Havel odehrál v letošní sezoně 24 zápasů, v nichž zaznamenal šest gólů. O jednu branku méně vstřelil Patrik Brandner, který ke gólům přidal i pět gólových asistencí. Matej Mršič vstřelil v ročníku dva góly a na dalších pět přihrál. Celkově nastoupil do dvaadvaceti zápasů. Na postu levého obránce pak pravidelně hraje Pavel Novák. Za Dynamo nastoupil v první a druhé lize již v 205 utkáních.

Reklama

Související témata: