Hlavní obsah

Kanaďan Griffin zůstává trenérem českých baseballistů

Praha
Aktualizováno

Českou baseballovou reprezentaci i nadále povede Michael Griffin. O prodloužení kontraktu rozhodl výkonný výbor České baseballové asociace (ČBA). Kanaďan bude u týmu působit do listopadu 2021, poté jej vystřídá Pavel Chadim.

Foto: baseball.cz

Českou baseballovou reprezentaci nadále povede Michael Griffin.

Článek

Baseballisté mají pro další obodbí jasno. Do výběrového řízení se přihlásili čtyři trenéři, mezi nimiž nechyběla další zahraniční jména. Výkonný výbor ČBA se nakonec rozhodl ponechat u národního týmu trenéra, se kterým baseballisté získali zatím největší mezinárodní úspěchy.

„Je skvělé, že je o český baseball zájem a mohli jsme vybírat ze čtyř zajímavých andidátů. Nakonec jsme se přiklonili k setrvání Micheale Griffina, který má s českým baseballem velké zkušenosti," vysvětluje rozhodnutí Petr Ditrich, předseda ČBA.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté mohli být se svým výkonem spokojeni.

Griffin je u týmu od roku 2013. V roce 2014 získal na domácím ME 5. místo, pozornost baseballového světa pak na kvalifikačním turnaji WBC v Mexiku v roce 2016. Na loňské ME obsadili čeští reprezentanti 5. místo, kterým si zajistili účast v kvalifikaci na olympijské hry 2020. Na šampionátu dokázali jako jediní porazit pozdější vítěze z Nizozemska. V kvalifikačním turnaji pak skončili na 3. příčce a opět jako jediní zvítězili nad postupujícím týmem Izraele.

Cílem bude medaile z ME 2021

Reprezentace se měla v březnu zúčastnit kvalifikačního turnaje World Baseball Classic, na kterém se chtěla předvést v nejlepším světle a vybojovat si historický postup do hlavního turnaj. Kvalifikace však musela být kvůli pandemii koronaviru odložena a pořadatel zatím neurčil její náhradní termín.

Cílem staronového trenéra je zisk medaile na ME 2021, které by se mělo konat ve Španělsku.

Pavel Chadim byl dlouholetým hráčem, reprezentantem a reprezentačním trenérem, jehož největším úspěchem je 5. místo na MS U21. Jmenován bude na období od prosince 2021 do listopadu 2023 s opcí do listopadu 2025.

„Jsme přesvědčení a jsme rádi, že oba trenéři budou spolupracovat minimálně až do roku 2023 a bude tím zajištěna kontinuita kvalitní práce s národním týmem," avizuje Ditrich.

Reklama