Hlavní obsah

Úmorné cestování unavilo Sedláčka. Zlej Kája přesto slavil jednu výhru

Londýn/Praha

Elitní český šipkař Zlej Kája Sedláček má za sebou úvodní vystoupení v Anglii na turnaji Players Championship. Po šílené cestě na Ostrovy se vydal český bojovník ze všech sil a připsal si jednu výhru a jednu porážku. Nizozemec Van Duivenbode uhrál proti Sedláčkovi jediný leg a Zlej Kája vyhrál 6:1. Pak český reprezentant nestačil na Andyho Hamiltona a podlehl mu 4:6. „Moc děkuji všem za podporu. Posíláte mi spoustu vzkazů, fandíte, jste úžasní. Doufám, že příště budu posílat vzkaz z lepších pater," vzkázal z Ostrovů český reprezentant v tiskové zprávě.

Foto: Sportegy

Nejlepší český šipkař Karel Sedláček.

Článek

Na Sedláčkovi se projevila únava z náročné cesty k turnaji. Z domova až na hotel putoval skoro devatenáct hodin, což je pořádný maraton. „Po těch problémech s příletem tam z mojí strany bylo i pár světlých okamžiků. Výkon v prvním utkání se mi docela zamlouval. Byl jsem si docela jistý a šlo mi i zavírání," oddechl si Zlej Kája poté, co zvládl úvodní bitvu a vyhrál 6:1.

„Bohužel v dalším utkání se to na mě podepsalo," naznačil Sedláček, že druhé vystoupení v jeho podání mohlo být lepší. „Strašně jsem si na Andyho Hamiltona věřil, trénovali jsme spolu před utkáním, zahráli jsme si na deset vítězných. Sice vyhrál 10:9, ale byl to krásný zápas. Věřil jsem, že to můžu zvládnout," konstatoval český šipkař.

Nakonec zápas prohrál 4:6. „Měl jsem skvělý nástup, ale on mě dorovnal a byla z toho tahaná. Mně pak odešly síly, celkově to bylo hodně náročné," přiznal Zlej Kája, který věří, že další vystoupení na turnaji už budou lepší.

Za sebou má český reprezentant premiéru i v roli počtáře. „Počítal jsem hned dvakrát. Jednou jedenáct legů, podruhé deset. Kvůli koronaviru na turnaji nejsou zapisovači, takže to tak bude i dál. Kdo prohraje, bude počítat," usmál se Sedláček.

Reklama

Související témata: