Hlavní obsah

Jeden z fotbalistů Slovanu Bratislava se prý nakazil koronavirem

Bratislava

Nejmenovaný fotbalista Slovanu Bratislava měl pozitivní test na koronavirus. Covid-19 byl zjištěn také u jednoho z funkcionářů mistrovského celku, který bez dvojice nakažených odcestoval do Reykjavíku, kde ho ve středu čeká zápas prvního předkola Ligy mistrů s Klaksvíkem.

Foto: Profimedia.cz

Nejmenovaný fotbalista Slovanu Bratislava měl údajně pozitivní test na koronavirus.

Článek

"Oba mají jen mírné symptomy nemoci a byli okamžitě izolovaní," uvedl Slovan na svém webu. Kvůli nákaze v bratislavském klubu je v karanténě i tým Zlatých Moravců, proti kterému Slovan nastoupil v sobotu ve třetím kole slovenské ligy. Zlaté Moravce kvůli tomu přijdou o středeční utkání druhého kola Slovenského poháru proti Podkonicím.

Ve výpravě Slovanu na Island chyběli Maročan Moha, Dávid Holman a Vladimír Weiss mladší, který jako jediný z této trojice nastoupil v sobotu proti Zlatým Moravcům.

Jaký osud potká Slovan v předkole Ligy mistrů, zatím není jasné. Kontumace zápasu ve prospěch domácích může hrozit v případě, že se objeví v týmu další pozitivní test na koronavirus přímo na Islandu.

UEFA nedávno kvůli dvěma nakaženým v týmu Drity kontumovala 3:0 ve prospěch severoirského Linfieldu finálový duel kvalifikace Ligy mistrů. Druhý případ nákazy byl však v kosovském klubu zjištěn jen pár hodin před výkopem.

Koronavirus se také objevil u dvou hráčů Atlética Madrid, kteří skončili v karanténě, ale španělský celek po negativních výsledcích ostatních členů týmu mohl odcestovat na závěrečný turnaj Ligy mistrů v Lisabonu. V případě Atlética byla nákaza covidem-19 u obou fotbalistů objevena ještě před odletem do Portugalska.

Reklama

Související témata: