Hlavní obsah

První reprezentační garnitura do Skotska odletět může. Ale bez kouče Šilhavého nakaženého covidem a jednoho hráče

Praha
Aktualizováno

Jedna dobrá zpráva po návratu fotbalové reprezentace z Izraele. Po další sérii testů, které podstoupili fotbalisté a samozřejmě i celý realizační tým v pondělí v Praze, souhlasili čeští hygienici s tím, že ke středečnímu utkání Ligy národů se do Skotska může vydat první reprezentační garnitura. Druhá zpráva horší - mužstvo nepovede v Glasgowě trenér Jaroslav Šilhavý, protože výsledek jeho testu na covid-19 dopadl pozitivně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý a jeho asistent Jiří Chytrý (vpravo). Ten povede národní tým ve středu ve Skotsku.

Článek

Zatímco u sedmnácti hráčů, kteří absolvovali anabázi do Izraele a z nedělního střetnutí Ligy národů přivezli domů nad pondělním ránem cennou výhru 2:1, dopadly opakované testy na koronavirus negativně, hlavní trenér Jaroslav Šilhavý měl smůlu. Jeden z hráčů s ním.

„Dvě osoby byly během pondělního přetestování pozitivní. Konkrétně se jedná o jednoho hráče a také o hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého. Oba dotyční byli umístěni do karantény a řídí se pokyny příslušné hygienické stanice," potvrdil ředitel komunikace Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

„Kouč Šilhavý je v tuto chvíli bez příznaků," ujistil, že trenér nemá žádné zdravotní problémy. Jméno pozitivně testovaného hráče Jurman nesdělil.

Dalších sedmnáct reprezentantů, kteří byli k dispozici v Haifě a u nichž testy nákazu vyloučily, může odletět do Skotska, dva další, kteří se vraceli do Prahy z kyperské Larnaky, rovněž.

Ty bude mít k dispozici Šilhavého asistent Jiří Chytrý, který českou reprezentaci ve středu večer českou reprezentaci v Hampden Parku v Glasgowě povede.

„Mužstvo doplní trenéři o další čtyři hráče, které vyberou z náhradního týmu trenéra Holoubka, aby do Skotska odletělo třiadvacet reprezentantů. Jejich jména oznámíme během úterý," upřesnil Jurman.

Liberecký gólman Nguyen a kdo další?

Z hráčů, kteří se minulý týden vydali s reprezentací k trojboji zahrnujícímu přípravné střetnutí na Kypru, zápas Ligy národů v neděli v Izraeli a nastávající utkání této soutěže ve Skotsku, by měl být kromě sedmnáctky negativně testovaných fotbalistů k dispozici třetí gólman Filip Nguyen.

I u něho dopadly testy na covid v Larnace negativně, ale protože druhá část výpravy se přesouvala do Haify malým letadlem, liberecký brankář se na jeho palubu nedostal.

Do Izraele neodletěli ani Filip Novák, Antonín Barák, Bořek Dočkal a Adam Hložek, přičemž u třech těchto hráčů byl i výsledek opakovaného testu na covid prováděného v Larnace pozitivní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal

Jedním z nich byl legionář z italské Serie A Barák, což jeho Verona oficiálně potvrdila na klubových stránkách. I jména dalších dvou hráčů redakce zná, ale respektuje rozhodnutí české reprezentace nezveřejňovat je.

U čtvrtého reprezentanta i opakovaný test na Kypru vyzněl nejasně, v Praze však nejspíš dopadl negativně. Proto se může k národnímu týmu přidat a do Skotska odletět.

Dočká se Rabušic comebacku?

K těmto devatenácti hráčům se přidají čtyři další z Holoubkova výběru. Ten se sešel v neděli v Praze, podstoupil test na covid a do oznámení jejich výsledků byli hráči v izolaci samostatně na pokojích.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic se možná dočká reprezentačního comebacku.

Figurují v něm Michal Trávník a Michal Sáček ze Sparty, Tomáš Malínský ze Slavie, Michal Rabušic z Liberce, Aleš Čermák a Ondřej Mihálik z Plzně, ostravský Adam Jánoš a s ním Tomáš Zajíc, Kamil Vacek a Petr Hronek z Bohemians, karvinský Tomáš Ostrák, olomoučtí Jakub Fulnek, Radim Breite a Šimon Falta, Marek Havlík s Vlastimilem Daníčkem a Janem Klimentem ze Slovácka a konečně Tomáš Poznar ze Zlína.

Z nich s největší pravděpodobností vyberou trenéři dva záložníky a dva útočníky, protože po všech peripetiích, jimiž byly uplynulé dny naplněny, zůstal pro ofenzivu v reprezentaci jediný útočník Matěj Vydra.

Reklama

Související témata: