Hlavní obsah

Rána pro tenis! Pořadatelé kvůli koronaviru přeruší turnaje v Melbourne

Aktualizováno

Špatná zpráva pro všechny tenisové fanoušky. A před blížícím se Australian Open obzvlášť. Všechny přípravné turnaje v Melbourne zrušily po pozitivním testu na koronavirus u zaměstnance jednoho z karanténních hotelů kompletní čtvrteční program. O případném dalším pokračování soutěží se teprve rozhodne.

Rod Laver Arena v australském Melbourne (ilustrační foto)

Článek

Podle premiéra státu Victoria Daniela Andrewse nebude mít současné opatření přímý dopad na grandslamové Australian Open, které by mělo začít v pondělí. Na tiskové konferenci uvedl, že ovlivní šest aktuálně hraných turnajů."Momentálně ale tohle nebude mít pro samotný turnaj (Australian Open) žádný následek," ujišťoval premiér.

Hotelový zaměstnanec měl pozitivní test na covid-19 dnes. Všichni hráči, trenéři či rozhodčí, kteří byli s nakaženým šestadvacetiletým mužem v hotelu Grand Hyatt v kontaktu, budou muset do izolace, než odevzdají negativní test. Očekává se, že se karanténa bude týkat 500 až 600 osob, není známo, kolik z nich je tenistů.

"Spojíme se se všemi, kterých se to týká, abychom jim zajistili otestování, jak nejrychleji to bude možné," uvedli pořadatelé Australian Open v prohlášení. "V Melbourne Parku ve čtvrtek žádné zápasy nebudou. Aktualizace pátečního programu bude oznámena později během dneška," dodali.

Nakažený pracovník měl v poslední den služby v hotelu 29. ledna negativní test, ale později byl testován s pozitivním výsledkem. "Je to jen jeden případ. Jsme dobře vycvičeni a vyškoleni na to, co máme dělat," uvedl Andrews.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori