Hlavní obsah

Mladý Schumi hlásí nástup. Jeho americký tým představil ruské barvy

Londýn

Slavné jméno míří do seriálu formule 1 s plnou parádou. I když s problémy, které pandemie přináší. „Kvůli situaci ohledně covidu nemohu dělat nic jiného než trénovat. Po fyzické stránce moje příprava probíhá dobře a cítím se být připraven,“ řekl Mick Schumacher nedávno pro Sky Sport Deutschland. Syn legendárního německého pilota Michaela Schumachera bude závodit za stáj Haas.

Foto: Haas

Americký tým v ruských barvách. Haas představil zbarvení pro rok 2021...

Článek

Je natěšený na svou první sezonu ve formuli 1. Musí však zůstat trpělivý, příprava neprobíhá optimálně.

„Bohužel jsem zatím nebyl schopen cestovat do Anglie za týmem, což by se v běžném roce stalo už mnohokrát. Doufám, že v následujících dnech bude šance se tam dostat. Je důležité, abychom hodně komunikovali," konstatoval Mick Schumacher během února.

Úřadující šampion formule 2 už každopádně ví, jak bude jeho nové auto vypadat. Americká stáj Haas bude závodit s vozy vyvedenými v ruských barvách.

„Jestli takhle vypadají týmové barvy, nejsem proti. Když bude auto rychlé, na barvách nezáleží," komentoval Schumacher vizáž vozu při jeho dnešní oficiální prezentaci.

Myslí hlavně na rok 2022

Vývěr barev je logický. Hlavním partnerem týmu je ruská společnost Uralkali, největší světový výrobce potašových hnojiv. Majitelem firmy je miliardář Dmitrij Mazepin, jehož syn Nikita bude letos v monopostu Haas v F1 debutovat po Schumacherově boku.

„Velká změna, ale doufám, že se nám povede začít zase bodovat. Máme za sebou pár těžkých sezon. Myslíme ale i dál do budoucnosti, hlavně na rok 2022 a zavedení nových pravidel," avizuje majitel týmu Gene Haas, podle něhož je smlouva s Uralkali víceletá.

Tým zatím ukázal jen letošní barvy. Nový vůz kompletně představí až před testy příští pátek.

V minulém roce získaly vozy Haas poháněné motory Ferrari v 17 závodech dohromady jen tři body.

Reklama