Hlavní obsah

Dojatý vítěz: Postup je pro tátu i zesnulého strýce

Praha

Je to trochu paradox. Letošní seriál Grand Prix ještě ani nezačal, odstartuje za necelý týden 16 a 17. července v Praze, přesto už je jistý první účastník pro příští ročník. Dán Mikkel Michelsen si vyjel účast pro rok 2022 triumfem v ME, který potvrdil v polském Rybniku.

Foto: @ facebook Mikkel Michelsen

Dánský plochodrážník Mikkel Michelsen

Článek

Michelsen za sebou po posledním dílu druhé nejdůležitější série, která se letos odjela už v první polovině sezony, nechal krajana Leona Madsena i domácí dravce.

„Tohle věnuji tátovi, který tady se mnou nemohl být a strýci, který před nedávnem zemřel," říkal po triumfu dojatý Dán, který už kdysi v GP startoval, ovšem bez většího úspěchu. „Teď chci, aby to vypadalo jinak," má načrtnutý plán. Na trvalý start mezi elitou si ale musí počkat do příštího roku.

To poražený Leon Madsen má na základě loňských výsledků pro změnu jistotu startu už v letošním ročníku GP, který teprve odstartuje v pátek a v sobotu v Praze dvojzávodem,

Madsen do něj po stříbru z ME půjde společně s Britem Taiem Woffindem, Australanem Jasonem Doylem či úřadujícím šampionem Bartoszem Zmarzlikem z Polska jako jeden z favoritů.

Do GP se vždy kvalifikuje osm nejlepších z předešlého ročníku, vítězové kvalifikace, mistr Evropy a zbytek obsadí divoké karty.

Vstupenky jsou v prodeji, do hlediště mohou tisíce
Po rozvolnění půjde o jednu z prvních sportovních akcí v Česku s větším počtem diváků, řádově to bude v tisících. Přesný počet bude jasný později, nicméně vstupenky jsou už k mání v předprodeji u Ticketporrtalu, a to jak na jednotlivé závody, tak výhodný balíček na oba večery - 16. a 17. července.

Sestupný výsledkový trend zaznamenával v ME jediný český zástupce Václav Milík, v Rybniku se čtyřmi body skončil třináctý, celkově pak desátý.

V GP v Praze jej coby domácího zástupce na divokou kartu už podle dřívějšího rozhodnutí pořadatelů nahradí Jan Kvěch.

Při závodě ME v Rybniku se představil i proslulý plochodrážní výtržník Nicki Pedersen, přestože byl před pár dny suspendován za nevybíravé chování vůči rozhodčímu v jednom ze závodů v Dánsku. Po odvolání zatím může jezdit. V závodě ME ale skončil až devátý.

Reklama

Související témata: