Hlavní obsah

Plzeň po obrovské bitvě uhájila v Ďolíčku těsnou výhru. Gólový uragán Baníku řádil

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v nedělním utkání 2. kola nejvyšší soutěže nad Zlínem vysoko 5:1, když si už do poločasu vypracovali čtyřbrankový náskok. Slovácko si po konci v pohárové Evropě spravilo chuť v lize, kde zvítězilo nad Dynamem České Budějovice 1:0. Vítěznou trefu zaznamenal po hodině hry Kohút. Bohemians pak sice v poločase vedli nad Plzní 1:0, ale nakonec prohráli 1:2. Západočeši tak i čtvrtý soutěžní zápas sezony vyhráli 2:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor druhého gólu Plzně Miroslav Káčer se raduje se spoluhráčem.

Článek
Fotogalerie

Slovácko se po čtvrtečním penaltovém vyřazení z Konferenční ligy od Lokomotivu Plovdiv chtělo vrátit v utkání s Českými Budějovicemi na vítěznou vlnu. A nakonec svůj cíl splnilo. Favoritovi k tomu stačila jediná trefa Kohúta po hodině hry. Slovácko tak zaknihovalo druhou výhru 1:0 v soutěži.

Baník Ostrava potvrdil, že se mu v nejvyšší soutěži se Zlínem daří. Po nedělním vítězství 5:1 s tímto sokem neprohrál už pětkrát po sobě. Ševci sice v úvodním kole statečně vzdorovali mistrovské Slavii (0:1), tentokrát ale už do poločasu věděli, že na žádný bod nedosáhnou. Nabrali totiž čtyřbrankové manko a zápas se v hustém dešti pouze dohrával. Nakonec Baník oslavil zisk tří bodů po výsledku 5:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Autor gólu David Lischka z Ostravy (vpravo) se raduje se spoluhráči.

Plzeň má sice početnou marodku, ale sezonou frčí vítězně. Nevyhrává rozdílem třídy, ale i těsné výhry 2:1 se počítají. Zatím Západočeši zvládli uhrát tímto výsledkem všechny čtyři soutěžní duely v sezoně. Naposledy triumfovali ve vršovickém Ďolíčku.

Klokani se sice po proměněné penaltě Puškáčem ujali vedení, ale nakonec neuhráli ani bod. Po pauze Beauguel rovněž z pokutového kopu srovnal, aby následně parádní ranou Káčer vystřelil Viktorii tři body. Pražané se v závěru rvali o vyrovnání, měli tlak, ale hosté i s velkou porcí štěstí všechny útočné pokusy ustáli.

Program 2. ligového kola:
Pátek
Teplice - Slavia 1:3
Sobota
Karviná - Hradec Králové 1:1
Mladá Boleslav - Jablonec 3:0
Olomouc - Pardubice 3:2
Liberec - Sparta 0:5
Neděle
Slovácko - České Budějovice 1:0
Branka: 60. Kohút.
Ostrava - Zlín 5:1
Branky: 9. a 26. Lischka, 12. Sor, 34. Almási, 52. Buchta - 70. Hlinka.
Bohemians - Plzeň 1:2
Branky: 21. Puškáč z pen. - 51. Beauguel z pen., 72. Káčer.

Reklama

Související témata: