Hlavní obsah

Agresivní Plzeň! Dokážeme se o výsledek bít, pochvaloval si Bílek po výhře u Botiče

Praha

Taková Plzeň tady hodně dlouho nebyla. Agresivní, houževnatá, která v souboji neuhne. V neděli u Botiče díky tomu přetlačila Klokany, kteří mají tyto vlastnosti v klubové DNA. Góly Beauguela z penalty a Káčera otočila duel 2. kola fotbalové ligy. Počtvrté v nové sezoně zvítězila 2:1.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Utkání 2. kola první fotbalové ligy: Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň, 1. srpna 2021 v Praze. Hráči Plzně se radují z vítězství po konci utkání.

Článek

„Přestože jsme hráli zápasy v rychlém sledu, kluci vypadají fyzicky dobře. Oproti čtvrteční odvetě s Brestem v Konferenční lize jsme přitom udělali jedinou změnu v sestavě. Vyrovnat se Bohemce v nasazení není jednoduché, ale nám se to podařilo. Ukázali jsme po přestávce, že se dokážeme bít pro výsledek," pochvaloval si trenér Michal Bílek, který v závěru uplynulé sezony převzal tým, jenž byl, slušně řečeno, vyčichlý.

V úvodu podzimu je to však od Viktorie úplně jiné kafe. I přes náročný program a spousty zraněných dokázala v Ďolíčku po přestávce sešlápnout plyn k podlaze. Její fanoušci viděli v neděli nevídané - hráči Plzně padali do střel, Klokany převýšili v nasazení. Díky tomu se dočkali obratu na 2:1. Tímto výsledkem triumfovali v nové sezoně i počtvrté.

„Jde o shodu náhod, moc si toho cením. Výhru jsme ubojovali, především v první půli hrála Bohemka výborně. Ale o přestávce jsme sáhli do rozestavení, našich třicet minut bylo velice dobrých. Moc si výhry ceníme," radoval se Bílek, kterému vyšel tah s nasazením druhého útočníka od začátku druhého poločasu. Stáhl neviditelného Mosqueru a k Chorému na hrot poslal Beauguela.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Martin Dostál z Bohemians a Jhon Mosquera z Plzně.

„Mosquerovi se moc nedařilo, proto jsme sáhli ke změně. Zvedli jsme se, přidrželi jsme míč. Soupeře jsme zatlačili a vytvářeli si nebezpečné situace. Krok se druhým hrotem se povedl," těší Bílka.

Obrat dokonal parádní trefou k tyči slovenský záložník Káčer, který dostal šanci vzhledem k početné marodce Západočechů. Chytil ji za správný konec. „Káčer předvedl výborný výkon. Nejen, že rozhodl utkání, ale byl nesmírně platný ve hře. Vyždímal se na sto procent. Šanci chytil, váží si jí," dodal spokojený Bílek, jehož mužstvo ve čtvrtek v Cardiffu proti velšskému The New Saints rozehraje 3. předkolo Konferenční ligy.

Reklama

Související témata: