Hlavní obsah

Rozjetá Sparta slaví další výhru, radost kalí strach o Dočkala! Zlín má první body

Praha
Aktualizováno

Slavia odpočívá, před odvetou s Ferencvárosem si vymohla volno. To Sparta hrála a slaví i ve třetím kole výhru. Letenští zdolali Karvinou 2:0 a dál jsou v nejvyšší soutěži stoprocentně úspěšní. Zlín nastřílel Teplicím tři góly a má první body v sezoně. Naopak Severočeši jsou dál bez bodového zisku. Hradec Králové bral bod v bitvě s Libercem po remíze 1:1 a České Budějovice podlehly doma Baníku Ostrava 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Adam Hložek slaví svůj gól v utkání proti Karviné.

Článek
Fotogalerie

O triumfu Sparty rozhodli ve 23. minutě Adam Hložek a v 78. minutě střídající David Pavelka. Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži ve dvanáctém utkání za sebou a poosmé v řadě vyhráli. Dobře se tak naladili na úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů v Monaku, kde se pokusí dotáhnout úvodní manko 0:2. Karvinští mají po třech kolech na kontě dva body za úvodní dvě remízy.

První poločas už jen u postranní čáry dokončil Bořek Dočkal, do druhé půle kapitán kvůli bolestem v kolenu nenastoupil. Je tak dalším jménem na černém seznamu, který momentálně čítá osm zraněných. „Víme, že má trochu problémy s postranním vazem, ale zatím nemáme úplně přesné informace. Jde na vyšetření do nemocnice, pak uvidíme, co dál," kaboní se trenér Pavel Vrba.

V Mladé Boleslavi, kde Hradec kvůli nevyhovujícímu stadionu hraje domácí zápasy, v deváté minutě otevřel skóre liberecký Michael Rabušic. Jeho spoluhráč Filip Havelka po půlhodině hry dostal červenou kartu. V 67. minutě srovnal střídající Jan Král, ale víc už "Votroci" z přesilovky nevytěžili. Slovan vybojoval premiérový bod v sezoně.

Ostravu poslal do vedení ve 35. minutě Srb Nemanja Kuzmanovič a v úvodu druhé půle ho napodobil Daniel Tetour. Za České Budějovice snížil Nigerijec Fortune Bassey, ale vítězství hostů zpečetil v 88. minutě stoper David Lischka svým třetím gólem v ročníku. Baník venku získal tři body poprvé od dubna, Dynamo prohrálo páté z posledních šesti ligových utkání.

Zlín k první výhře v nejvyšší soutěži po 13 duelech nasměrovali obránci. Skóre otevřel ve 34. minutě Slovák Róbert Matejov a krátce po změně stran zvýšil Lukáš Vraštil. Třetí branku v poslední minutě přidal kapitán Tomáš Poznar. Severočeši jsou jediným prvoligovým týmem, který v sezoně ještě nebodoval. Venku Teplice nezvítězily pojedenácté za sebou.

V neděli jsou na programu zbývající tři zápasy třetího kola Jablonec - Bohemians 1905, Pardubice - Mladá Boleslav a Plzeň - Slovácko.

Program 3. ligového kola:
Sobota
Zlín - Teplice 3:0
Branky: 34. Matejov, 54. Vraštil, 90, Poznar.
České Budějovice - Ostrava 1:3
Branky: 59. Bassey - 35. Kuzmanovič, 52. Tetour, 88. Lischka
Hradec Králové - Liberec 1:1
Branky: 67. Král - 10. Rabušic.
Sparta - Karviná 2:0
Branky: 23. Hložek, 78. Pavelka.
Slavia - Olomouc odloženo
Neděle
16:00 Pardubice - Mladá Boleslav
16:00 Jablonec - Bohemians
19:00 Plzeň - Slovácko

Reklama

Související témata: