Hlavní obsah

Olomouc - Dukla 1:2Sigma po katastrofálním výkonu v obraně propadla i s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Néstor 0 : 1
23. Doležal 1 : 1
77. Hlinka 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Sigma po propadáku se Znojmem selhala i v domácím duelu s Duklou, zaslouženě ho prohrála 1:2 a tak místo o evropské poháry, bude na jaře bojovat jen o záchranu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

José Antonio Romera z Dukly (vlevo) a Jan Schulmeister z Olomouce.

Článek

„Je to tak. Taková je realita. Jsme mezi těmi, kteří jsou ohroženi sestupem," přiznal po utkání olomoucký lodivod Zdeněk Psotka.

Hanáci začali neskutečně nervózně, v rozehrávce kupili chybu na chybu a toho Dukla využívala k rychlým protiútokům. První přišel už v 5. minutě, kdy se po kiksu Šindeláře řítil sám na Zlámala Nestor, ale bránu minul. O dvě minuty později Šindelář opět chyběl ve svém prostoru a tutovku tak měl Mareš. Zlámal ho však vychytal.

Ke slovu se pak dostala i Sigma. V 11. minutě se po roku Javůrka opřel do míče z první Ordoš, zatřásl však jen břevnem. Hanáky to ovšem z letargie nevyburcovalo a dál pokračovali v sérii nepřesností. V 21. minutě jim nevyšla ofsajdová taktika, do šance se dostal opět Nestor a tentokrát nedal Zlámalovi šanci.

Dukla vedla jen dvě minuty

Dvě minuty na to ale domácí kontrovali. Navrátil po nevinné akci našel nabíhajícího Ordoše a ten přízemní střelou k pravé tyči pohodlně vyrovnal.

Podobně se hrálo i v dalších minutách. Sigmě kombinace skřípala, Dukla byla aktivnější a také nebezpečnější. Tři minuty před přestávkou se dostal do vyložené šance po centru výborně hrajícího Nestora Mareš, ale míč prudce napálil z deseti metrů vysoko nad bránu. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu a spokojenější určitě byli Hanáci.

Ve druhé půli však přidali na důrazu, zvýšili obrátky a rázem měli více ze hry. Do šancí se však kvůli přetrvávajícím nepřesnostem příliš nedostávali. Nebezpečně stříleli jen Wijlaars z dálky a Schulmeister z těžkého úhlu. Tlak Sigmy sice pořád sílil, ale paradoxně, blíže gólu byli opět hosté. Vrzal našel v 71. minutě Mareše, ten z voleje tvrdě vypálil a Zlámal čaroval. Sigma se však nepoučila, dál si v obraně počínala lehkovážně a o šest minut později na to i doplatila. Famózní Nestor našel na malém vápně zcela volného Hlinku, ten se už nemýlil a rozhodl tak o zasloužené výhře svého týmu.

Kozel zářil spokojeností

„Dnešní duel byl odrazem toho, v jaké situaci se jednotlivá mužstva nachází. Dukla hrála v pohodě, perfektně technicky, konstruktivně. Zejména s její pravou stranou, kde byli Nestor a Romera, jsme si nevěděli rady. My jsme naopak kupili hrubé chyby v krizových situacích, rozehrávce, hlavně stopeři. Rozdíl v kvalitě byl obrovský," nehledal výmluvy Psotka.

Jeho protějšek Luboš Kozel naopak zářil spokojeností. „Chtěli jsme potvrdit dobrý výkon a výsledek z Liberce. Podařilo se a za to jsem strašně rád. Vytvořili jsme si snad osm, devět vyložených šancí a jen díky špatné efektivitě nebylo rozhodnuto dříve. Výhry je ale pro nás nesmírně cenná a 27 bodů, které v tabulce máme, je také parádních," konstatoval Kozel.

16. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Dukla Praha 1:2 (1:1)
Branky: 23. Doležal - 21. Néstor, 77. Hlinka. Rozhodčí: Orel - Peřina, Pilný. ŽK: Navrátil, Varadi, Škerle - Romera, Štetina. Diváci: 3462.
Olomouc: Zlámal - Varadi, Škerle, Šindelář, Javůrek - Wijlaars, Houska - Schulmeister (57. Vepřek), Ordoš, Navrátil (78. Karaš) - Doležal (70. Lietava). Trenér: Psotka.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Vrzal - Hlinka, Gedeon - Mareš (71. Kalouda), Marek Hanousek (90. Božič), Néstor - Pospěch (85. Marek). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: