Hlavní obsah

Smrtící los pro Rosického! Arsenal se utká v Lize mistrů s Bayernem. Čech narazí na Drogbu

Nyon

Český fotbalista Tomáš Rosický si s Arsenalem zahraje osmifinále Ligy mistrů proti obhájci trofeje a nedávnému soupeři Plzně, Bayernu Mnichov. Petr Čech s Chelsea má relativně snazšího soupeře, vyzve turecký Galatasaray s někdejším kanonýrem Blues Didierem Drogbou. Rozhodl o tom pondělní los v Nyonu.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Los ve švýcarském Nyonu určil tyto soupeře do osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Arsenal se tak může pomstít za vyřazení od bavorského velkoklubu v této soutěži v minulé sezóně. Kanonýrům na jaře nepomohla ani výhra 2:0 v Allianz Aréně, protože v úvodním duelu doma podlehli 1:3.

Londýnský celek sice v této sezóně vládne anglické Premier League, ale proti Bayernu, který v poslední době drtí soupeře na všech frontách, to bude mít mimořádně složité.

Hned v osmifinále dojde také na atraktivní anglicko-španělský duel. Manchester City při své první účasti ve vyřazovací části Champions League změří síly se slavnou Barcelonou. Poslední anglický šampión Manchester United měl více štěstí při losu, utká se s řeckým Olympiakosem.

„Čeká nás skvělý duel. Půjde proti nám Yaya Touré a Txiki Begiristain, takže o náboj bude postraráno. Oba týmy hrají velmi dobře útočně a mají ve svých řadách spoustu talentovaných borců, od brankářů až po forvardy, což dělá tenhle souboj velice atraktivní," komentoval los sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta.

Manchester City byl vytažen v Nyonu jako vůbec první tým a Barcelona byla jedním z nejtěžších protivníků, které mohl dostat.

„Bude to zábavný duel. Určitě pro nás těžký, protože nastoupíme proti excelentnímu týmu šampiónů se skvělou mentalitou. Nicméně i my si vedeme dobře, dáváme hodně gólů a máme sebevědomí. Budeme určitě silní," vzkázal sportovní ředitel City a bývalá hvězda Barcelony Begiristain.

Drogba se vrátí na Stamford Bridge

Chelsea loni dosáhla poprvé a zatím naposledy na triumf v Lize mistrů, na čemž se tehdy vedle gólmana Čecha velkou měrou podílel kanonýr Didier Drogba. Střelec z Pobřeží slonoviny se tentokrát v dresu Galatasaraye postaví proti svým bývalým spoluhráčům.

"To je los. Jsem nejšťastnější člověk v Lize mistrů. Budu hrát oba zápasy doma. Uvidíme se za pár měsíců," vzkázal Drogba. Na bývalého spoluhráče se těší i Čech. "Zdá se, že to bylo napsané někde ve hvězdách. Je to zajímavý los pro nás, pro fanoušky a určitě i pro Didiera. I když už u nás nehraje, zůstali jsme v kontaktu. Naposledy jsme spolu mluvili minulý týden a určitě si zavoláme," uvedl na svém webu český gólman.

Blues v poslední sezóně nenavázali na svůj předchozí úspěch a z Ligy mistrů se poroučeli už po základních skupinách. Zklamání si vynahradili alespoň triumfem v Evropské lize.

Real změří síly se Schalke

Devítinásobný šampión soutěže Real Madrid vyzve Schalke. Bílý balet se pokusí na třetí pokus přejít přes německého soupeře; v minulé sezóně nestačil v semifinále na Dortmund a o rok dříve ve stejné fázi na Bayern.

"V osudí byly těžší týmy, ale pokaždé, když hrajeme s německým soupeřem, tak se trápíme. Budeme si muset soustředit na každý detail tohoto dvojzápasu. Jeden špatný večer v Evropě znamená váš konec," konstatoval ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů (18., 19., 25. a 26. února, odvety 11., 12., 18. a 19. března):
Manchester City - FC Barcelona
Olympiacos Pireus - Manchester United
AC Milán - Atlético Madrid
Leverkusen - Paris St. Germain
Galatasaray Istanbul - Chelsea (Čech)
Schalke 04 - Real Madrid
Petrohrad - Borussia Dortmund
Arsenal (Rosický) - Bayern Mnichov

Reklama

Související témata: