Hlavní obsah

VIDEO: Manévry ve Vršovicích, do Ďolíčku dorazily dvě stovky fanoušků Baníku

Praha
Aktualizováno

Hotové manévry. Ulice Sportovní se za tribunou změnila v parkoviště policejních vozů a antonů. Kontrola totožnosti při vstupu, neboť vstupenky se prodávaly pouze na jméno. Fanoušci Baníku Ostrava poprvé od sobotních výtržností na Bazalech během zápasu se Spartou vyrazili za svými fotbalisty na stadión soupeře. Do vršovického Ďolíčku, kde byl Baník soupeřem Bohemians Praha 1905.

Zadržení fanoušci Baníku Ostrava po příjezdu do pražských Vršovic.Video: Jiří Forman, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Klid v ulicích, klid na stadiónu. Vzhledem k míře bezpečnostních opatření snad ani jinak zápas dvou posledních týmů začít nemohl. Baník prodal v Ostravě svým fanouškům 204 vstupenek, část jeho příznivců se však objevila také na kraji hlavní tribuny v sektoru A1, kde se podle ujištění pořadatelů objevit neměli.

Po skandálu na Bazalech jsou bezpečnostní opatření v Ďolíčku mimořádná.

„Optimální variantou, jak situaci řešit, by bylo zavedení nizozemského modelu, který využívá například adresného ticketingu a distribuce vstupenek proti předložení dokladů totožnosti," nechal se slyšet strahovský šéf Miroslav Pelta. Klokani z Vršovic radu předseda FAČR vyslyšeli a k adresnému ticketingu promptně sáhli. Otázkou je, jak na to zareagují fanoušci.

„Mám permanentku, kontroly mě neodradí. Pokud se fotbal chce zbavit těch šílenců, je to v pořádku," ujistil při vstupu Stanislav Sadílek, skalní fanoušek Bohemky, který těsně před zápasem vyzvedl na tréninku své dva syny aktivní fotbalisty a jejich spoluhráče a znovu dorazili do Ďolíčku v kompletní sestavě.

„Zápasu předcházely obavy z výtržností, naštěstí se nepotvrdily. Oba tábory sportovně povzbuzovaly a vytvořily prostředí, které hráčům pomáhá," oddechl si trenér klokanů Luděk Klusáček po remíze 0:0.

Větší část fanoušků Baníku se do Prahy vydala z Ostravy-Svinova ve 14:23 rychlíkem, v němž měli tradičně vyhrazeno několik posledních vagónů. Celou cestu je doprovázeli policisté. V 18:15 dorazili do Prahy na vršovické nádraží, odkud je policie doprovodila na stadión.

Problémy ve Vršovicích byly spíše ojedinělé. Strážci zákona zadrželi 19 lidí, příznivců obou klubů, kteří se poprali v Malešickém parku.

Reklama

Související témata: