Hlavní obsah

Nejlepší střelec Juventusu se vrací do Argentiny. Tévez podepsal Boce

Praha

Svými góly táhl ofenzivu Juventusu. Výrazně letos pomohl Staré dámě ovládnout Serii A a italský pohár. Nyní se však zkušený argentinský útočník Carlos Tévez vrací zpátky do vlasti. Od nového ročníku bude podle italského listu Gazzetta dello Sport působit v Boce Juniors, v klubu, kde fotbalově vyrůstal.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Argentinský útočník Carlos Tévez končí v Juventusu.

Článek

V jednatřiceti letech se rozhodl, že je ten pravý čas se vrátit domů. I když byl letos suverénně nejlepším střelcem Staré dámy. V osmačtyřiceti zápasech nastřílel 29 branek. Dvacet z nich nastřádal v lize, kterou Juventus ovládl počtvrté v řadě. Dalších sedm jich přidal v poháru.

A mohlo být ještě lépe. Na začátku sezóny Juve bojovalo o zisk Superpoháru s Neapolí. Vyrovnaný boj nakonec rozhodly penalty (2:2, 7:8 po pen.), v nichž nakonec uspěla parta kolem Hamšíka. Nicméně Tévez zaznamenal oba přesné zásahy svého klubu.

Ani tak úspěšný rok nepřesvědčil Téveze, aby v italské metropoli zůstal. Forvard, jenž momentálně hájí barvy Argentiny na mistrovství Jižní Ameriky v Chile, odolal vábení Liverpoolu a vrátil se do klubu svého srdce, což potvrdil i prezident Bocy Juniors Daniel Angelici. „Chci upozornit, že se nám povedlo přivést Carlitose (Carlos Tevéz) zpátky."

Bývalý hráč Manchesteru City, West Hamu či Manchesteru United několikrát v průběhu posledních dvanácti měsíců vyjádřil touhu odejít. Nyní se mu jeho přání vyplnilo.

Reklama

Související témata: