Hlavní obsah

Příbram - Slavia 1:3Slavia dala Příbrami k.o. za půl hodiny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Souček 0 : 1
15. Mešanovič 0 : 2
29. Barák 0 : 3
53. Brandner 1 : 3
Záznam online reportáže

Příbram

Místo bodů potřebných k záchraně dostala Příbram doma během první půlhodiny od Slavie třígólové k.o. Snaha domácích po zkorigování výsledku v utkání 29. kola Synot ligy vyústila jen k „retuši“ debaklu. Na jaře tak fotbalisté Příbrami doma nevyhráli jediný zápas a o setrvání v lize bude muset bojovat v sobotu v Jablonci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jan Mikula (3) ze Slavie a Tomáš Pilík (25) z Příbrami.

Článek

Před začátkem zápasu domácí ocenili Jana Rezka, který nastoupil ke svému 200. zápasu v nejvyšší domácí soutěži a Romana Bednáře, který završil stovku ligových startů. Tyhle dva si také slávistická defenzíva pečlivě hlídala. V prvních nudných minutách diváky bavil čtvrtý rozhodčí Marek Pilný, který byl evidentně indisponovaný a zdatný pořadatel ho musel nejprve odchytit, a pak celý poločas „držet" v budce pro rozhodčí mezi lavičkami.

Změna diváckého repertoáru přišla po necelé čtvrthodině. To když Tregler srazil ránu Součka Hruškovi do protipohybu a domácí prohrávali. Neuběhlo ani sto dvacet sekund a Příbram dostala druhý úder. Hušbauer našel volného Mešanoviče, který dělovkou nedal Hruškovi šanci. Po necelé půlhodině se dostal do šance příbramský odchovanec Barák a svému bývalému klubu se „pomstil" ránou, na kterou neměl Hruška také šanci. Tři střely Slavie znamenaly tři góly.

Domácí byli jako boxer po těžkém k.o. Snažili se o něco, co mělo vypadat jako ofenzíva, ale neposlouchaly je nohy. Přesná přihrávka byla neřešitelný problém, takže do slávistické šestnáctky létaly náhodné centry a přihrávky po zemi, s nimiž si hosté bez nejmenších problémů poradili.

Domácí jen snížili

Příbram ovšem nesložila zbraně. Po šesti minutách druhé půle pronikl do slávistické šestnáctky Moravec, před bránou našel Brandnera, který zblízka po zemi snížil. Domácí se dál snažili o zkorigování výsledku. Na hrot se opět vysunul stoper Zápotočný. Nejprve však pálil Bednář těsně mimo tyče. Po něm se dostal k zakončení Zápotočný, ale Berkovec jeho střelu zlikvidoval.

Příbram vrhla všechny síly do útoku. Na hřiště přišel hlavičkář Dosoudil, který také zůstal v útoku. Jen centimetry pak chyběli Bednářovi, aby mezi tyče usměrnil míč po trestném kopu Pilíka. Otočit výsledek a odvrátit nebezpečí sestupu se ale Příbrami nepodařilo.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slavia Praha 1:3 (0:3)
Branky: 53. Brandner - 13. Souček, 15. Mešanovič, 29. Barák. Rozhodčí: Marek - Vlasjuk, Caletka - Jech, Pechanec. ŽK: Bednář. Diváci: 4386.
Příbram: Hruška - Mudra (77. Dosoudil), Tregler, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Krameš (30. Brandner) - Štípek (46. Moravec), Pilík, Rezek - Bednář. Trenér: Pulpit.
Slavia: Berkovec - Mikula, Frydrych, Bílek, Bořil - Souček - Mihalík (84. Vukadinovič), Hušbauer, Barák (79. Piták), Zmrhal - Mešanovič (73. Kenia). Trenér: Uhrin ml.

Reklama