Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 2:1Klokani si vyskočili na favorita, i díky rychlému úderu porazili Slovan

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Latka (vlastní) 1 : 0
47. Krch 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Nešťastný vlastní gól stopera Latky v první minutě nasměroval fotbalisty Bohemians 1905 k domácí výhře 2:1 nad Libercem v nedělním duelu 12. kola. V úvodu druhé půle zvýšil obránce Krch, Severočeši už jen snížili Breitem. Klokani porazili Slovan po pěti zápasech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians Daniel Krch oslavuje vítězný gól.

Článek

Na úvodní gól se v Ďolíčku čekalo jen několik vteřin. Při prvním útoku domácích se prosadil po pravé straně Holenda, jeho centr vyrazil Dúbravka do stopera Latky, od kterého míč doputoval do sítě. Hned zkraje zápasu tak bylo zrušeno kouzlo Dúbravky, který inkasoval po 390 minutách.

V 9. minutě měli domácí k dispozici zajímavou standardku, Jirásek však zeď neprostřelil. PO půlhodině z hranice pokutového území střílel Mašek, Dúbravka měl s jeho ránou velké problémy. V 41. minutě se ke slovu dostali také hosté. Budinský chyboval při výkopu, po následné přihrávce Vůcha pálil Coufal. Budinský ale svůj přehmat napravil jistým zákrokem. Krátce před pauzou si Liberec vypracoval solidní šanci. Na centr Sýkory si naběhl Ševčík, mezi ale tyče nezamířil.

Druhý poločas začal tak, jako ten první - gólem Bohemians 1905. Po rohovém kopu a následném minizávaru se dostal míč ke Krchovi, jenž z malého vápna překonal Dúbravku. Brzy mohlo být pro Slovan ještě hůř. Po levé straně se protáhl Estonec Luts, před branku poslal ostrou přízemní přihrávku, Holendovi ve skluzu scházely jen centimetry, aby balón dorazil do branky. V 70. minutě po zaváhání Coufala uháněl na branku Mašek, jeho nádherný lob skončil těsně nad břevnem.

Vzápětí se však prosadili hosté, když se z 16 metrů trefil k tyči Breite. Tento moment odstartoval nápor Slovanu, před Budinského létal jeden centr za druhým. Ve vzduchu visel vyrovnávací gól. Ten nakonec nepřišel, Klokani finiš zvládli a radují se z 3 cenných bodů.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec 2:1 (1:0)
Branky: 1. vlastní Latka, 47. Krch - 71. Breite. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Urban. Bez karet. Diváci: 4312.
Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Švec - Hašek, Jirásek (74. Jindřišek), Luts - Mašek (90. Berger), Holenda (86. Mikuš). Trenér: Koubek.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka (46. Folprecht), Hovorka, Bartošák (61. Baroš) - Breite - Vůch, Ševčík (84. Bartl), Sýkora, Súkenník - Markovič. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: