Hlavní obsah

Ligové milníky: Vlčkova Slavia nasázela Ševcům rekordních sedm banánů

Vlítli na soupeře jako uragán a sami se nestačili divit, kolik branek mu nasázeli. Skóre se nakonec zastavilo na poměru 7:1, což byla pro sešívané jedna z předzvěstí mistrovského titulu. Právě vzpomínkám slávisty Stanislava Vlčka na zápas se Zlínem v září 2007 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Rekordní výhra Slavie nad ZlínemVideo: epojisteniliga.cz

 
Článek

Sešívaní chytali na podzim 2007 mistrovskou formu. Potvrdil to i duel se Zlínem, který do té doby patřil k překvapením soutěže. Již po 17 minutách Slavia na Strahově vedla 4:0. Dva góly vstřelil Belaid, další přidali Vlček, Ivana, Pudil, Volešák a Šourek. Desítky se diváci nedočkali, výhra 7:1 je ovšem nejvyšší v historii vzájemných duelů. A i díky této kanonádě pak tým Karla Jarolíma oslavil na konci soutěže mistrovský titul.

„Pro mě největší rozdíl, jaký jsem v lize zažil. Do čeho jsme kopli, to nám spadlo do branky. Až mi bylo kluků soupeře líto, protože si myslím, že to bylo až nezasloužené," vzpomíná kanonýr Stanislav Vlček.

Jeho parta pak dokráčela k titulu. „Postupem do Ligy mistrů se mužstvo neskutečně uklidnilo. Výrazná výhra nad Zlínem jen ilustrovala, jakou sílu jsme měli," usmívá se i po letech.

Slavia tentokrát ve šlágru 16. kola nastoupí ve Zlíně. Zápas se hraje v pátek od 20:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: