Hlavní obsah

Fanoušky vyděsil Neuvirthův kolaps, český gólman zůstal nehybně ležet v brankovišti

Philadelphia

Český hokejový brankář Michal Neuvirth zkolaboval v sobotním střetnutí NHL proti New Jersey. Zatímco se obě mužstva v osmé minutě připravovala na vhazování ve středním pásmu, český gólman se v brankovišti nekontrolovaně skácel na led.

Foto: Profimedia.cz

Michal Neuvirth zkolaboval při utkání s New Jersey.

Článek

Zdravotníci byli u Neuvirtha takřka okamžitě. Český gólman sice skoro minutu bezvládně ležel, nakonec se však posadil a ledovou plochu poté opouštěl na nosítkách a se zdviženým palcem. Podle NHL.com se hra zdržela zhruba o deset minut.

Generální manažer Philadelphie potvrdil, že Neuvirth byl při převozu do Pensylvánské nemocnice při vědomí a schopen spolupráce. Více informací o jeho zdravotním stavu by mělo být k dispozici o den později, nicméně zdá se, že byl rodák z Ústí nad Labem odvezen do nemocnice jen preventivně a brzy by měl být v pořádku.

Neuvirth do té doby čelil šesti střelám, s nimiž si poradil. Zbytek utkání odchytal náhradní gólman Anthony Stolarz, který také neinkasoval a Letci tak vyhráli nad Ďábly 3:0.

Philadelphia vedle nemocného Steva Masona přišla o druhého gólmana a v boji o play off se musí spoléhat na třiadvacetiletého Anthonyho Stolarze, jenž dosud odchytal jen pět utkání.

Jako dvojka byl narychlo sehnán Eric Semborski. Ten se dosud v NHL objevil jen jako záskok na lavičce Chicaga. Ve skutečnosti se totiž nejedná o profesionálního hokejistu, nýbrž pouze o bývalého univerzitního brankáře. Třiadvacetiletý Semborski momentálně pracuje jako hokejový ředitel sportovního centra fungujícího pod záštitou Flyers.

Reklama

Související témata: