Hlavní obsah

Česko - Itálie 3:1Senzace v Polsku! Lvíčata skolila Italy a dál sní o semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Trávník 1 : 0
70. Berardi 1 : 1
80. Havlík 2 : 1
85. Lüftner 3 : 1
Záznam online reportáže

Tychy/Praha
Aktualizováno

Neuvěřitelné! Česká fotbalová reprezentace do 21 let vybojovala na mistrovství Evropy v Polsku triumf nad Italy a dál živí naději na postup do semifinále! Vítězství zajistila skvostná defenziva, obětavost, mimořádný výkon brankáře Zimy a góly z kategorie výstavních.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští fotbalisté se radují z třetího gólu proti Itálii.

Článek
Fotogalerie

Trenér Vítězslav Lavička do bitvy o naději udělal ve srovnání s nevydařeným úvodním zápasem proti Německu tři změny. Sáčka v obraně zastoupil Holzer, na lavičce zůstali záložníci Ševčík s Černým a v základní sestavě byli Hašek s Hubínkem.

Italové v úvodu ukázali ofenzivní sílu a po autovém vhazování míč postupně putoval od Petagny k Pellegrinimu a Bernadeschimu, jehož ránu pozorný Zima zkrotil.

Český tým předváděl zodpovědný defenzivní výkon a snažil se každou mezeru v poměrně prostupné italské obrany využít k rychlému výpadu. Ve 21. minutě, když Rugani po centru odhlavičkoval míč na velké vápno, však pálil Hašek v ideální pozici nad. Vzápětí však poslal Holzer z levé strany dlouhý míč na polovinu soupeře, Schick míč prodloužil hlavou, po Ruganiho podklouznutí Trávník dovedl míč až k pokutovému území a přízemní střelou poslal Česko do vedení - 1:0.

Italové následně zvýšili obrátky, ale Berardi z přímého kopu pálil těsně vedle. Ani z další převahy tým z Apeninského poloostrova nic nevytěžil. A český výběr, v jehož defenzivě vládl skvělý Simič, mohl náskok navýšit. Jenže Schickovu ránu z úhlu Donnarumma chytil a brejk tři na dva Hašek nevyřešil dobře.

Po obrátce český tým až příliš zalezl na vlastní polovinu, nebyl schopný udržet míč, a proto Italové získali až drtivý tlak. Jenže Berardi pálil mimo, a když se Bernardeschi obtočil kolem Součka, vytasil proti jeho střele skvostný zákrok Zima. Fantasticky pak lapil i přímý kop Berardiho v 65. minutě, kdy míč před dobíhajícími soupeři stačil uklidit do bezpečí Simič.

Když už se zdálo, že český tým nejhorší pasáž přečkal, vyrobil na polovině hřiště fatální chybu v rozehrávce Jankto. Italský brejk zakončovaný Berardim ještě dokázal přibrzdit dobrým zákrokem Zima, ale proti dorážce hlavou už byl bezmocný. A záhy mohlo být Lavičkově výběru ještě hůře, protože Havlík ztratil po rohovém kopu míč a Petagna se řítil sám na českou branku. Když navíc vybíhající Zima podklouznul, měl italský střelec ideální pozici, jenže odkrytou branku přestřelil.

A pak přišla velká chvíle českých náhradníků. Tomáš Chorý z levé strany zatáhl míč do pokutového území, předložil jej Havlíkovi a jeho střela zapadla přesně k tyči - 2:1. Vzápětí pak pohádku Lvíčat naplnil Lüftner, jehož dělovka z třiceti metrů byla nechytatelná - 3:1.

ME fotbalistů do 21 let, skupina C:
Česko-Itálie 3:1
Branky: 24. Trávník, 80. Havlík, 85. Lüftner - 70. Berardi. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (vš. Francie). ŽK: Hubínek, Havlík - Berardi, Cataldi, Conti, Cerri. Diváci: 13 251. Poločas: 1:0
Česko: Zima - Havel, Lüftner, Simič, Holzer - Hubínek (77. Chorý) - Jankto, Trávník, Souček, Hašek (66. Havlík) - Schick (83. Sáček). Trenér Vítězslav Lavička.
Itálie: Donnarumma - Conti, Ferrari, Rugani, Calabria - Grassi (54. Chiesa), Cataldi (83. Cerri), Pellegrini - Berardi, Petagna, Bernardeschi (70. Gagliardini). Trenér Luigi Di Biagio.
O večerním zápase Německo - Dánsko 3:0
1.Německo22005:06
2.ČR21013:33
3.Itálie21013:33
4.Dánsko20020:50

Reklama

Související témata: