Hlavní obsah

Tenisovou hvězdu čeká podle médií soudní boj o syna

Praha

Soudní bitva prý čeká hvězdnou tenistku Viktorii Azarenkovou. Osmadvacetiletá Běloruska se podle izraelských médií minulý měsíc rozešla se svým přítelem a nyní je s ním ve vážném sporu kvůli opatrovnictví jejich syna. Rozsudek by měl padnout na začátku září, a tak nejspíš nebude startovat ani na US Open.

Foto: Sport.cz

Viktoria Azarenková.

Článek

Brzký návrat na kurty po prosincovém narození syna Lea Viktoria Azarenková splnila už v červnu na Mallorce. Avšak mnoho turnajů zatím neodehrála. Minulý týden se odhlásila z turnaje ve Standfordu, na který se hodně těšila a nyní vynechala podnik v Torontu. Podle izraelského deníku YNET News za její neúčast nemůže nachlazení, ale nepříjemné starosti, které teď má ohledně opatrovnictví jejího sedmiměsíčního chlapečka.

Osmadvacetiletá Běloruska se prý minulý měsíc rozešla se svým přítelem Billym McKeaguem a nyní ji s ním čeká soudní bitva. McKeague se dokonce obrátil na soud s tím, že hrozí, že by Azarenková mohla jejich syna unést a požádal o jeho svěření do své peče, a tak se podle předběžného opatření vítězka dvou grandslamů může s Leem vídat jen omezeně a dokud nebude případ vyřešen, nesmí ho z Kalifornie nikam odvézt.

Bývalé světové jedničce se to samozřejmě nelíbí a neumí si ani představit, jak by se její bývalý partner o syna dokázal starat. Obrátila se tedy na renomovaného izraelského právníka, který patří k nejlepším v oblasti rodinného práva. Soud by se případem měl zabývat v září a Azarenková hodlá bojovat nejen o péči svého dítěte, ale i ušlý zisk, který by kvůli vynechaným turnajům mohl činit až deset miliónů dolarů.

Příští týden se chtěla Azarenková představit na turnaji v Cincinnati, na seznamu figuruje stále mezi přihlášenými, avšak není jisté, zda sem dorazí. Vzhledem k avizovanému termínu, kdy by měl padnout rozsudek, je pravděpodobné, že se nezúčastní ani slavného US Open, které se bude konat na přelomu srpna a září.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori