Hlavní obsah

Milovník nevšedních legrácek řečený Padouch, symbol klubové věrnosti

Praha

Byl u všech čtyř trofejí v historii Slovanu Liberec. Jednou získal pohár, třikrát titul. V nejvyšší soutěži odehrál 349 zápasů, dal tři góly. Právě Tomáš Janů se představuje v dalším dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout kariéru milovníka golfu a obdivovatele slavného Argentince Diega Maradony.

Top 25 osobností: Tomáš Janů

 
Článek

Válčil v modrobílých barvách s krátkou přestávkou dlouhých patnáct let a připsal si v dresu Slovanu rekordních 310 ligových startů (dalších 30 má za Příbram a 9 za Ústí nad Labem). Na prahu čtyřicítky se loučil jako král a stal se prvním členem klubové dvorany slávy.

Tomáš Janů pokaždé nechával na hřišti všechny síly. Ať už hrál beka, nebo defenzivního záložníka. Symbol klubové věrnosti, legenda v každém slova smyslu. Kapitán k pohledání, milovník nevšedních legrácek řečený Padouch.

„Konstruktivní typ fotbalisty, obránce, který dokázal velmi dobře rozehrát a zapojit se do ofenzivy. Navíc měl velký dopad na hráče i mimo hřiště. Tomáš byl ve své době správný kapitán," charakterizuje trenér Vítězslav Lavička, patron projektu.

Reklama