Hlavní obsah

Šlo o život! Soupeře Viktorie Plzeň napadli fanoušci, hvězda má krvavé šrámy na hlavě

Lisabon

Šílené. Fotbalisté Sportingu Lisabon, s kterým se v Evropské lize utkala Viktoria Plzeň, dostali nařezáno a hned dvakrát. Nejdřív v ligové soutěži prohráli v neděli s Maritimem a přišli o možnost poprat se v kvalifikaci o Champions League. Potupu nerozdýchalo padesát fanoušků z tvrdého jádra, kteří pak v tréninkovém centru klubu zaútočili na hráče. Výsledkem nechutného a drsného ataku je zranění největší hvězdy týmu Base Dosta i dalších hráčů, pobodán měl být fyzioterapeut.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chuligáni zaútočili v tréninkovém centru na fotbalisty Sportingu LisabonVideo: sntv

 
Článek

Naštvaní fandové Viktorie Plzeň se po remíze se Slováckem dobývali za hráči Viktorie do útrob Doosan Areny, tam je ale stihli zastavit policisté a následně dav uklidnil i trenér Pavel Vrba. V Portugalsku chuligáni přešli od slov k činům. Asi padesát maskovaných mužů zaútočilo na tréninkové centrum Sportingu. Napadlo zaměstnance klubu i hráče obušky a dalšími zbraněmi.

Nizozemský kanonýr Bas Dost, největší hvězda týmu, zveřejnil fotografii se dvěma škaredými šrámy na čele, zranění měl utrpět i na noze. Podle zprávy TVI24 byl pobodán fyzioterapeut týmu. Napadeni byli i další fotbalisté a trenér. Média uvádějí, že trenér Jorge Jesus, kapitán William Carvalho i jeho zástupce Rui Patricio, stejně jako Marcos Acuna a Rodrigo Battaglia chtějí ukončit své smlouvy.

Padl také návrh, že by tito hráči nenastoupili k nedělnímu finále portugalské pohárové soutěže proti týmu Aves. „Nemám slov. Bylo to strašné, všichni jsme pořád v šoku, nikdo takovou věc nečekal," svěřil se Dost. Toho fanoušci napadli a srazili k zemi. „Pokud není Sporting schopný hráče chránit, budeme muset najít nějaké řešení," prohlásil hráčův agent. „To ještě neznamená, že se Bas rozhodne zrušit smlouvu, ale v tuhle chvíli je na prvním místě bezpečnost hráče i jeho rodiny," dodal.

Klub v prohlášení chování fanoušků důrazně odsoudil.

Reklama

Související témata: