Hlavní obsah

1000 policejních kilometrů za 20 dní. Chce pomoci dětem

Praha

Cílem je uběhnout tisíc kilometrů, aby pomohla získat finance pro zneužívané děti. Příběh, který se nyní odehrává v Austrálii. Do bitvy se vydala bývalá policejní důstojnice Kylie Williamsová, která plánuje uběhnout 1000 kilometrů během 20 dní, což je při jednoduché matematice 50 kilometrů každých čtyřiadvacet hodin. Vše pro získání prostředků pro děti a rodiny, které zažily násilí a byly v rodině zanedbávány.

Foto: ABC News

Kylie Williamsová připravena běžet.

Článek

Sedmatřicetiletá Kylie Williamsová má ráda výzvy, však také uběhla v loňském roce Marathon Des Sables, který vede přes Saharu, největší poušť na Zemi. Výzva měřící 250 kilometrů. Po této odvážné akci se rozhodla přijít s plánem pomoci dětem v Západní Austrálii.

Doufá, že získá 50 000 dolarů pro dětskou neziskovou organizaci. Podle ní je každý rok v Západní Austrálii na 4000 případů týrání, sexuálního zneužívání a zanedbávání dětí.

„Pracovala jsem v tomto oddělení asi dva a půl roku. Vidíte tu devastaci, co se s dětmi děje, co vše se může stát. Je to opravdu velmi emocionální," řekla pro abc.net.au Williamsová. „Viděli jsme to jen z právního hlediska, nemáme nic společného s oběťmi."

Přístup ke vzdělání, prevence, výzkum

Pomoci pěstounským rodinám, které se starají o tyto děti. Přístup ke vzdělání, prevence, výzkum. To jako možná pomoc do budoucnosti.

A právě i sportovní výzva 1000 kilometrů za dvacet dní může pomoci. „Chci se držet mé představy, důvodu, proč to chci dělat, jen doufám, že to bude stačit," pověděla běžkyně, jako by pochybovala, že její pomoc bude stačit.

Nedávné požáry v oblasti jí ale budou komplikovat cestu, bude muset běžet i po silnicích. Williamsová odstartovala minulý víkend. Doběhne a získá požadovanou částku?

Reklama