Hlavní obsah

Boxer shrábne dvě miliardy korun, při tréninku ho hlídá i policie

Praha

Dvě miliardy korun. A bez běhání by je neměl, to je jisté. Běh je prostě základ. Ví to i Manny Pacquiao, jeden z nejslavnějších boxerů historie, který 2. května vstoupí opět do ringu. V druhém rohu bude stát Floyd Mayweather. Ten si vydělá ještě o dobrou miliardu korun více.

Boxer Manny Pacquiao musí i běhat při tréninku.

 
Článek

Filipínec Pacquiao nenarostl do závratné výšky, měří 169 centimetrů, ale šermovat s boxerkami na rukou umí parádně. On je první boxer v historii, který vyhrál deset světových titulů v osmi různých váhových kategoriích.

I když mu je šestatřicet let, nezahálí a fanoušci boxu se dočkají jednoho z nejočekávanějších sportovních duelů v tomto roce, který je také velkým byznysem. Nejlevnější lístek seženete za skoro čtyřicet tisíc korun, nejdražší za dvě stě tisíc. O ceně na černém trhu ani nemluvě.

Trénink těchto borců je pod drobnohledem. V době chytrých telefonů není problém zdokumentovat veřejné akce. Jako třeba běhání.

Pacquiao je populární a hlavně střežená osoba. Tři obrovská auta jako doprovod, kolem něj další boxeři, kteří s ním trénují, ale zároveň ho hlídají. Vpředu policejní auto s blikačkami, i to je kulisa světové boxerské celebrity.

Při jiném tréninku běhal zase Filipínec ulicemi Los Angeles, kde si ho fanoušci fotili, natáčeli. Někteří se i přidali. Těm, kteří vydrželi, předvedl i kus ze svého boxerského umění. Jeden z nejbohatších sportovců světa nevynechává ani kopcovité výběhy, kde má opět v zádech hordu obdivovatelů, s nimiž se nechává fotit. Pár obrázků a zase zpátky k běhu. Jeho výplata není zadarmo.

Co si myslíte o dvou miliardách korun za zápas?
Neuvěřitelný ranec, ale zaslouží si ho.
6,5 %
Přemršťená částka.
32,6 %
Když mu je dávají, proč nevzít.
58,7 %
Nechtěl bych je.
2,2 %
Celkem hlasovalo 9285 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.