Hlavní obsah

Policejní auto zabilo oblíbenou atletku

Atlanta

V americké Atlantě došlo k velmi politováníhodné události, při níž byla usmrcena populární šestašedesátiletá atletka při svém ranním tréninku. Tragický řetězec událostí původně způsobil řidič jiného vozu, který se po ztrátě kontroly nad řízením vyřítil v protisměru na policejní vůz. Záchranáři i lékaři v nemocnici bojovali o život oblíbené aktivní dámy, jejich snahy však úspěch neslavily.

Foto: Profimedia.cz

Poslem smrti bylo policejní auto. (ilustrační foto)

Článek

V úterní ráno kolem půl osmé byla Janet Pickneyová, aktivní sportovkyně ve věku 66 let, na svém ranním výběhu. Právě když míjela křižovatku dvou větších ulic, udeřila strašlivá rána. Policejní příslušník projíždějící v tom okamžiku křižovatkou náhle spatřil jiné vozidlo nekontrolovatelně se řítící přímo na jeho služební vůz. Instinktivně strhnul řízení a dostal se až do míst, kde právě probíhala sportovní dáma v letech. Silnému nárazu do běžkyně už zabránit nedokázal.

A ještě než se mu podařilo vozidlo zcela zastavit, narazilo policejní auto do nedalekého domu. Policista i běžkyně byli odvezeni do nemocnice v kritickém stavu. Paní Pickneyová podlehla svým zraněním ještě téhož dne v půl dvanácté dopoledne.

Stařenka byla ve své komunitě velice aktivní. Patřila zároveň ke dvěma běžeckým klubům a na závodech, na nichž se objevovala, pravidelně sbírala trofeje ve své kategorii. Pozůstalí o ní hovoří jako o báječném člověku i sportovkyni, která doma měla plnou skříň nejrůznějších běžeckých trofejí a medailí.

Reklama

Související témata: