Hlavní obsah

Novinky pro nadcházející sezónu ‒ trika

Praha

Do nové sezóny nevstupují pouze naše tréninkové a závodní aktivity, ale i produktové řady mnoha světových výrobců běžeckého vybavení. Čekají nás léta ještě teplejší než kdy předtím? Co si na nás a na vrtochy přírody připravili samotní výrobci? Na pultech obchodů už vyčkávají „chytré“ tkaniny, ultralehké materiály, hliníkové tepelné výměníky, kompresní druhé kůže a mnoho dalšího.

Foto: Milan Malíček, Právo

Under Armour Alter Ego: Vzhůru do boje za spravedlivý běh!

Článek
Fotogalerie

Nike AeroReact Short Sleeve

Toto triko přichází s nevídanou novinkou ‒ adaptivními vlákny. Vlákna by měla měnit hustotu v závislosti na tom, zda se hýbete, potíte, zahříváte. Jednotlivá očka příze se rozestupují, když jste aktivní, a umožní tak rychlejší odvětrání potu i přebytečného tepla. Naopak při poklesu aktivity se očka více semknou a ochrání vás před chladem. Materiál (polyester, nylon) je příjemný a dostatečně elastický, aby neomezoval v pohybu. Triko rovněž nese reflexní prvky, které zvýší vaši bezpečnost za nižší viditelnosti.

SLEDUJTE I DALŠÍ NOVINKY:- boty- batohy a ledvinky

Adidas Supernova Climachill

Jak název napovídá, i toto triko má za úkol zajistit, abyste se nepřehřívali při běhu za vyšších teplot. Samotná polyesterová tkanina je dostatečně síťovaná, navíc na sobě nese osvědčenou a ještě více vybroušenou technologii miniaturních hliníkových terčíků, které odvádějí přebytečné teplo od vašeho těla. Na rukávech jsou reflexní proužky, velké logo na jednom z nich také působí jako odrazka.

Under Armour Alter Ego

Americký výrobce se drží osvědčené superhrdinské tématiky. I vy se tak můžete stát Supermany, Batmany a dalšími many. Navíc v triku odhalíte téměř druhou kůži. Jde o kompresní materiál, jenž přilne bezprostředně k tělu, zároveň mu ale dává absolutní volnost v pohybu a odvádí přebytečné teplo. Běžci ocení hlavně tu skutečnost, že ani při maratónu je nikde neodře.

Asics fuzeX Seamless Tee

Také Asics vyráží do nové sezóny s novým tričkem. Tady výrobce vsází na bezešvou technologii. A o co méně švů, o to více běžeckého komfortu. Použitá směs materiálů (polyester, polyamid) působí velmi lehkým a odolným dojmem. Chybět nesmí ani reflexní prvky na hrudi i zádech.

Saucony Short Sleeve

Další americká firma, jež vznikla pouhé dva roky poté, co se maratón dostal na olympiádu, začíná vystrkovat růžky i u nás. Do nové sezóny vstupuje s trikem více než propagačním. Ultralehký materiál v úzkém střihu potěší také spoji v podobě plochých švů. Dobrý odvod potu a komfort zajistí jemně strukturovaná tkanina.

Připraveno ve spolupráci s Top4Running.cz.

Obnovujete s novou sezónou také svůj běžecký šatník?
Ano, je třeba být řádně připraven/a.
3,2 %
Má obnova se děje spíše impulzivně a náhodně.
48,4 %
Ne, běhám v tom, co mám, dokud to slouží.
48,4 %
Celkem hlasovalo 95 čtenářů.

Reklama

Související témata: