Hlavní obsah

Plíšková - Buzarnescuová 3:6, 7:6, 6:1Plíšková zachránila čest českých hráček ve Wimbledonu! Další tři vypadly

vat, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Už to vypadalo na černý den českých tenistek. Postupně své duely 3. kola ve Wimbledonu prohrály Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková i Barbora Strýcová. Čest tuzemských hráček zachránila až Karolína Plíšková, která otočila duel s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou a poprvé v kariéře postoupila na travnatém grandslamu do osmifinále.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Karolína Plíšková během zápasu 3. kola Wimbledonu.

Článek
Fotogalerie

Plíšková sice první set za necelou půl hodinu prohrála a ve druhém prohrávala 2:4, ale od té doby se zlepšila na servisu, zpřesnila údery a druhý set urvala v tie-breaku. Ve třetím už dominovala a vyhrála jasně 6:1. Ve čtvrtém kole na rodačku z Loun čeká nasazená dvacítka Nizozemka Kiki Bertensová, která porazila Venus Williamsovou. "Hraje v poslední době výborně a bude velmi těžké ji porazit," řekla šestadvacetiletá Plíšková.

Šafářová podlehla Rusce Jekatěrině Makarovové 6:4, 4:6 a 1:6, Siniaková neproměnila mečbol a s Italkou Camilou Giorgiovou prohrála 6:3, 6:7, 2:6. Třiadvacátá nasazená Strýcová hrála s turnajovou třináctkou Němkou Julii Görgesovou skoro tři hodiny a odešla poražena 6:7, 6:3, 8:10.

Pro dvaadvacetiletou Siniakovou by osmifinále bylo grandslamovým maximem. Měla k němu velmi blízko, ale nakonec postoupila o deset žebříčkových míst horší Giorgiová. Česká tenistka vyhrála první set 6:3, ve druhém podklouzla a nechala se třikrát ošetřit. "Hnula jsem si trochu se zády. Když mě ale fyzio rozstrečovala, odeznělo to," řekla.

Dál hrála bez omezení a za stavu měla 5:4 mečbol, zápas ale ukončit nedokázala. Italka totiž dobře podala a zahrála vítězný bekhend. "Vrátila jsem jí neskutečný return, a i když se s mým slicem do té doby trápila, najednou mi to zabila. Fakt se nedalo nic dělat," řekla Siniaková, která prohrála tie-break 6:8.

V úvodu třetí sady ještě získala brejk, ale pak fyzicky i psychicky uvadla a set i zápas ztratila. "Pořád jsem běhala, bojovala a nic jsem nevypustila. Prostě se to tak sešlo, že ona hodně narostla, hrála skvěle. Mrzí mě to," obrečela Siniaková vyřazení.

Také Šafářová odehrála výborně dva sety. První vyhrála díky jedinému brejku a i ve druhém se hrály dlouhé výměny. Makarovová, která v předchozím kole vyřadila druhou nasazenou Dánku Caroline Wozniackou, rozhodla sadu kraťasem při třetím setbolu. "Výborně servírovala. Ve druhém setu jsem měla na její podání 40:15, tam mi pak dala dvě esa. Neprohrála jsem si to sama," řekla Šafářová novinářům.

Ve třetím setu už získala Šafářová proti výborně hrající Rusce jen jednu hru. "Na začátku třetího setu mi utekla a pak to zahrála hodně dobře. Měla jsem lépe podávat na první servis, dala jsem jí pak hodně šancí na druhý a tam mě už tlačila. To byl největší rozdíl," hodnotila Šafářová a dodala: "Jsem smutná, ale odehrála jsem dobré utkání. Byla lepší a já se s tím smířím."

Z kurtu odešla poražena po téměř dvouhodinovém zápasu. Siniaková bojovala o osmifinále ještě o tři čtvrtě hodiny déle.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 34 miliónů liber):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Makarovová (Rus.) - Šafářová (ČR)  4:6, 6:4, 6:1
Giorgiová (It.) - Siniaková (ČR) 3:6, 7:6 (6), 6:2
Görgesová (13-Něm.) - Strýcová (23-ČR) 7:6 (3), 3:6, 10:8
Karolína Plíšková (7-ČR) - Buzarnescuová (29-Rum.) 3:6, 7:6 (3), 6:1
Muži
Čtyřhra - 2. kolo:
Cabal, Farah (6-Kol.) - Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) 6:2, 6:4, 3:6, 6:0
Ženy
Čtyřhra - 2. kolo:
Hradecká, Sie Šu-wej (14-ČR/Tchaj-wan) - Kuděrmetovová, Sabalenková (Rus./Běl.) 4:6, 6:4, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Voráčová, Cerretani (ČR/USA) - Gavrilovová, Smith (Austr.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:2.
Výsledky dalších zápasů

Reklama