Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 2:1 SNNěmec dvěma góly rozhodl o výhře Plzně nad Hradcem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Pavlík 0 : 1
44. Němec 1 : 1
65. Němec (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 10. kole extraligy vedoucí Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech. Hosté sice díky trefě Radovana Pavlíka ve vlastním oslabení drželi od poloviny úvodní třetiny vedení, ale ve 44. minutě vyrovnal v přesilové hře Vojtěch Němec, který jako jediný úspěšný exekutor samostatných nájezdů rozhodl také o bonusovém bodu pro Západočechy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Gulaš z Plzně.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a Maxwell musel zlikvidovat pokus Gulaše z bezprostřední blízkosti. Za chvíli si v pokračující první minutě poradil hradecký gólman i se střelou Kracíka z otočky a poté při vyloučení Vopelky po šanci Gulaše posunul hradecký gólman svoji branku.

Následné 97 vteřin dlouhé oslabení ve třech ale hosté zvládli a převzali iniciativu. Navíc v 10. minutě ve vlastním oslabení ujel Radovan Pavlík a táhlou střelou z levého kruhu otevřel skóre.

Domácí ve snaze vyrovnat srážela nepřesná střelba, v dobré pozici v závěru první třetiny mířil Stach nad. Po pauze při přečíslení zakončil po přesné přihrávce Kratěny Straka slabě. Akce se přelévaly ve vysokém tempu na obou stranách.

Ve 24. minutě přesilovkovou ránu Graňáka z mezikruží Frodl chytil a za chvíli si poradil i se svižným pokusem Cingela ve vlastním oslabení. Během plzeňské přesilové hry se zaskvěl také Maxwell rychlým přesunem proti voleji Gulaše.

Po polovině utkání pokazil únik dvou na jednoho Straka a vzápětí rozjetý Jakub Kindl neprostřelil tváří v tvář Maxwella. Hra v plném nasazení pokračovala i před druhou sirénou, kdy volný Cingel po skončení hradecké početní výhody neskóroval z hranice brankoviště a z protiútoku Denis Kindl po objetí branky nestačil zasunout puk za čáru.

Na začátku třetí dvacetiminutovky napálil Chalupa v oslabení puk nešťastně do Němce a odraz o jeho výstroj znamenal vyrovnání na 1:1. Allenovi poté znemožnil lepší zakončení faulem Linhart a v následné přesilovce domácím sice ujel explzeňský Chalupa, neprostřelil však Frodla.

Vypjatý duel vrcholil a pozorný Maxwell v 54. minutě vleže zabránil dorážet agilnímu Allenovi, jenž vzápětí putoval za nesportovní chování do šatny. Hosté mohli rozhodnout při trestu Jakuba Kindla, až po jeho uplynutí 24 vteřin přes sirénou ovšem osamocený Miškář zblízka selhal.

Během prodloužení Východočeši promarnili přesilovku a v nájezdech rozhodl specialista a nakonec jediný úspěšný exekutor Němec.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávka: 44. V. Němec, rozhodující sam. nájezd V. Němec - 10. R. Pavlík (Zámorský). Rozhodčí: Kika, Šír - Komárek, T. Pešek. Vyloučení: 8:8, navíc J. Kindl 10 min. a Allen (oba Plzeň) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4769.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Jones, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Nedorost, Stach - Kratěna, Preisinger, P. Straka - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Kantner, Kodýtek. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Hradec Králové: Maxwell - Rosandič, Zámorský, Cibulskis, Graňák, Piché, Linhart, Nedomlel - Paulovič, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Chalupa, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Kukumberg, Bezúch. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: