Hlavní obsah

Slavia - Zlín 3:1Stocha velká forma neopouští, sešívaní Plzni unikají o dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Vyhnal 0 : 1
22. Frydrych 1 : 1
45. Stoch 2 : 1
47. Stoch (penalta) 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Všechno jim před reprezentační přestávkou hraje do noty. Zatímco Viktoria doma zakopla, fotbalisté pražské Slavie roli favorita splnili a v posledním zápase 15. ligového kola doma porazili Zlín 3:1. Po první polovině základní části tak sešívaní vedou tabulku o dva body před Plzní. Vynikající formu znovu potvrdil slovenský legionář Stoch, který stejně jako v posledním domácím utkání s Duklou vstřelil dva góly.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Miroslav Stoch ze Slavie se raduje z gólu.

Článek

Sešívaní dostali těsně před zápasem novou krev do žil. Plzeň doma jen remizovala s Příbramí, a tak slávisté věděli, že v případě výhry nad Zlínem povedou tabulku již o dva body před Viktorií.

Favorit nastoupil tři dny po pohárové remíze s Kodaní a mezi tyče se poprvé v sezoně postavil Kovář, aby zastoupil zraněného Koláře. Slavia začala očekávaným náporem, ale Olayinka první šanci odmítl a nedokázal v ní vůbec zakončit. Ševci udeřili hned z první nebezpečné akce. Bartošák odcentroval z křídla přesně a nabíhající Vyhnal nedal Kovářovi šanci. Skóre tak otevřel odchovanec Slavie, který proto gól ani neslavil.

Zlín se však radoval z vedení pouze pět minut. Olayinka trefil hlavou po Hušbauerově rohu břevno a dobíhající Frydrych doslova dotlačil míč do sítě. Rozhodčí Hrubeš ještě u videorozhodčího ověřil, zda nešlo o ofsajd, a vyrovnání potvrdil.

Ševci drželi nadějný nerozhodný stav až do nastavení první půle, v němž se jejich hrady rozpadly. Do slova a do písmene. Hnaníček těsně před šestnáctkou fauloval Hušbauera a míč si postavil Stoch. A jelikož se zlínská zeď rozestoupila, jeho technická střela k tyči si našla cestu až do branky.

Přestávku navíc orámovaly hned dvě trefy domácích. Hned po nástupu do druhé půle Matejov zpracoval Frydrychův centr nešikovně rukou a Stoch penaltu jistě proměnil. Navrátilec do slovenské reprezentace tak v posledních týdnech vykazuje mimořádnou produktivitu. S výjimkou derby na Spartě se trefil v ostatních pěti z posledních šesti kol a připsal si v nich celkem sedm gólů!

Přestože měli domácí v nohou těžkou bitvu s Kodaní, zápas byl rozhodnut. Bartošák si pak dal málem vlastní gól, Zlín zachránila po jeho zásahu tyč. Souček trefil Gajičovu ruku, po konzultaci s videorozhodčím se však druhá penalta nepískala.

Ševci mohli vytěžit z dalších ideálních Bartošákových centrů, jenže Beauguel na míč nedosáhl a střídající Hronek zase hlavičkoval nepřesně. Tutovku Slavie zazdil Olayinka, a tak se už skóre nezměnilo.

Fotbalová liga - 15. kolo:
Slavia Praha - Fastav Zlín 3:1 (2:1)
Branky: 45.+1 a 47. (druhá z pen.) Stoch, 22. Frydrych - 17. Vyhnal. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Dresler. ŽK: Olayinka, Bořil - Matejov, Hnaníček, Bartošák. Diváci: 10 107.
Slavia: Kovář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Baluta (58. Sýkora), Zmrhal (74. Škoda) - Olayinka (88. Matoušek). Trenér: Trpišovský.
Zlín: Dostál - Bačo, Hnaníček, Gajič - Matejov, Podio (76. Balič), Libor Holík, Jiráček, Bartošák (86. Masař) - Beauguel, Vyhnal (70. Hronek). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: