Hlavní obsah

Čeští hokejisté mají na MSJ stále jedno volné místo na soupisce

MORA/PRAHA

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let má na soupisce pro juniorský světový šampionát ve Švédsku stále jedno volné místo. Trenéři Vladimír Bednář a Mojmír Trličík si jej původně drželi pro případ, že by se na poslední chvíli k týmu připojil jeden z dvojice útočníků Jiří Tlustý, Petr Kalus, kteří měli v minulých týdnech zdravotní problémy. Šance, že se tak stane, je však minimální.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

"Zkoušeli jsme se s nimi spojit, ale vypadá to špatně. Už s tím nepočítáme. Tlustý nepřijede určitě, Kalus na 98 procent také ne," řekl dnes ČTK generální manažer týmu Petr Komers. Bednář hovořil s Kalusovým agentem naposledy ve středu večer. Útočník farmářského celku Bostonu sice již začal lehce trénovat, do zápasového rytmu se ale ještě zapojit nemůže.

Přímo ve Švédsku se s týmem připravuje třináctý útočník Lukáš Vantuch, v nejbližších dnech však soupisku zřejmě nerozšíří. Vedení týmu si totiž volné místo šetří pro případ, že by se zranil některý z obránců. "Necháváme si pootevřená zadní vrátka, kdyby se něco takového stalo. I proto, že se trenéři dlouho rozmýšleli, zda si v týmu nechat sedm, nebo osm obránců," vysvětlil Komers. V nominaci jich nakonec figuruje sedm.

Pokud nenastanou žádné zdravotní komplikace, stane se Vantuch plnohodnotným členem týmu zřejmě po třetím zápase v základní skupině. Dnes čeká české juniory druhé utkání proti Finsku, které stejně jako oni svůj úvodní duel na šampionátu prohrálo.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko