Hlavní obsah

Americký sen žije. Big Baby chce poslat krále těžké váhy do pekla

Praha

Po týdnech spekulací jde o oficiální a potvrzenou informaci. Král těžké váhy a neporažený boxer Anthony Joshua bude obhajovat své světové tituly WBA, WBO, IBF a IBO 1. června. Proti němu se postaví „Big Baby.“ Angličan poprvé vyrazí bojovat do Ameriky. V newyorské hale Madison Square Garden na něj bude čekat Jarrell Miller.

Foto: Instagram matchroom boxing

Američan Jarrell Miller (vlevo) a Anthony Joshua. Uhájí Angličan křeslo krále těžké váhy?

Článek

Třicetiletý rodák z Brooklynu (23-0-1, 20 K.O.) a o rok mladší Joshua (22-0-0, 21 K.O.). Američan bude doma, zápas se uskuteční na jeho dvorku, navíc vládce těžké váhy bude mít první zápas v USA.

„Anthony Joshua dělá obrovskou chybu, když chce bojovat na mém území," citoval Millera server thesun.co.uk. Američan věří, že bude prvním, který krále v kariéře porazí. „Tohle je zápas, který jsem si přál celý život. 1. června dosáhnu toho, proč jsem se narodil a vyhraju titul v těžké váze. On stojí v cestě za mými sny, 1. června se dočká pekla, odjede z New Yorku s prázdnýma rukama," dodal Miller.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Working on something With my bro @opizet Always thinking outside the boxing Be yourself. Not corporate be A REAL MODEL NEVER PLAY A ROLE

Příspěvek sdílený JARRELL BIGBABY MILLER (@bigbabymiller),Úno 12, 2019 v 2:58 PST

Joshua má za tento duel vyinkasovat 25 milionů liber, což je 730 milionů korun. V minulých měsících se spekulovalo o možném dalším soupeři pro Joshuu. Duel s Dillianem Whytem nevyšel a další dva adepti se chystají na odvetu, a to Tyson Fury a Deontay Wilder.

Podle žebříčku boxrec.com je jedničkou Joshua, Miller drží šestou pozici. Dvojka s trojkou se chystají na odvetu a jednání se čtyřkou (Whyte) nedopadla a s pětkou Povětkinem Joshua boxoval v září minulého roku.

Promotér světového šampiona mohl domluvit jiné jméno z první desítky, ale Eddie Hear zvolil Američana Millera a New York, což jim může otevřít další marketingové možnosti na novém a bohatém trhu.

Bývalý boxer těžké váhy Scott Welch je přesvědčen, že se Joshua může stát nejbohatším sportovcem světa. V dubnu roku 2017 se stal novým králem těžké váhy, když porazil jedenačtyřicetiletého Vladimira Klička. Vítězství domácího borce ve Wembley sledovalo 90 tisíc diváků. Rozhodčí v 11. kole zápas ukončil, když byl Ukrajinec celkem třikrát počítán.

„Snažím se pořád zlepšovat. Někdy můžete být fenomenální boxer, ale teprve když jdete k zemi, poznáte, kým opravdu jste. V tom malém ringu se nikde neschováte. A já vstal a vyhrál," narážel Joshua po památném zápase na moment, kdy byl poprvé v kariéře odpočítáván.

Od té doby měl tři zápasy a pokaždé vyhrál. Carlos Takam Joseph Parker a Alexandr Povětkin odešli z ringu poraženi. Teď tu stojí další vyzyvatel - Velké Dítě Jarrell Miller.

Reklama