Hlavní obsah

Světový pohár v běhu na lyžích obohatí seriál Rocky Mountains

LIBEREC

Novinkou ve Světovém poháru v běhu na lyžích bude jednou za čtyři roky v Kanadě seriál Rocky Mountains Challenge. Uskuteční se vždy v letech, kdy není na programu ani mistrovství světa, ani olympijské hry. První ročník tohoto seriálu by se měl běžet v roce 2012.

Článek

Novinku v úterý představil na zasedání lyžařských novinářů Forum Nordicum v Liberci šéf běžecké komise mezinárodní federace FIS Jürg Capol. "Už jsme vybrali i pořadatelská místa, kterými budou Calgary, Canmore, Lake Louise, Jesper a Vancouver," uvedl Capol.

Třemi hlavními vrcholy nadcházející sezóny v běhu na lyžích budou únorové mistrovství světa v Liberci, seriál Tour de Ski na přelomu roku v Oberhofu, Praze, Novém Městě na Moravě a Val di Fiemme a třetím bude od 18. do 22. března finále Světového poháru ve Stockholmu a Falunu.

Definitivně se změnila pravidla Tour de Ski, v níž bude vítězem jednotlivých etap vždy závodník, který proběhne cílem jako první. Ten také získá v každé etapě odměnu 2500 švýcarských franků (asi 40 000 korun), celkový vítěz seriálu si připíše na konto 20 000 franků (téměř 320 tisíc korun).

V průběhu Tour de Ski a ve finále Světového poháru získá body do seriálu Světového poháru třicet závodníků. V minulé sezoně bodovalo v těchto závodech pouze patnáct nejlepších běžců.

Reklama