Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:0Juliš trestal své jarní hostitele a dohnal Tecla, letenský rival se drží sešívaných

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Juliš 1 : 0
45. Juliš 2 : 0
89. Kozák 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Už jen pražská S zůstávají na startu sezony s plným bodovým ziskem. Fotbalisté Sparty v utkání 2. kola Fortuna ligy porazili Olomouc 3:0 a drží se v tabulce za vedoucí Slavií. O dvě úvodní branky se postaral útočník Lukáš Juliš, který se tak poněkud svérázně odvděčil týmu, v němž na jaře úspěšně restartoval ligovou kariéru. Se třemi trefami navíc spolu se slávistou Teclem vede tabulku střelců. Třetí gól v závěru přidal Libor Kozák, král střelců minulé sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Lukáš Juliš slavíé gól, který vstřelil Sigmě Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Letenské mohly povzbudit odpolední ztráty Plzně i Bohemians. Měli tak jistotu, že v případě výhry se hned po dvou kolech jako jediní udrží bodově na úrovni vedoucí Slavie. Nastoupili ve stejné sestavě jako při vítězné premiéře v Brně, tedy stále bez Hancka a dalších zraněných.

Sparta začala aktivně, především ze standardek směřovalo do vápna několik ostrých centrů. Hlavičkující Štetina jen těsně minul branku, Hanáci pak tlak domácích přec jen otupili.

Kapitán Dočkal rozdával spoustu míčů, domácím však dlouho chyběla finální fáze. Až v 37. minutě udeřilo. Hanousek zachytil útok Hanáků a přenesl hru na střed hřiště, kde Dočkal uvolnil za obranu Hložka. Novopečený reprezentant pak při finalizaci akce dva na nikoho předložil lahůdku Julišovi, který skóroval do prázdné branky týmu, v jehož modrých barvách se při jarním hostování tak báječně rozstřílel.

V poslední minutě první půle si pak vzal slovo znovu. Dočkalův roh obrana odvrátila nedůsledně právě jen k Julišovi, který prudkou střelou skóroval podruhé a třetí podzimní trefou se v čele tabulky střelců dotáhl na slávistu Tecla.

Po přestávce Juliš vysunul do sóla Hložka, který však branku netrefil, a navíc mu byl odmáván ofsajd. Sigma se mohla dostat na kontakt, jenže Hálovu střelu tečoval Čelůstka zadnicí do protipohybu gólmana těsně vedle tyče. Gólem zaváněla Lischkova hlavička, ale brankář Mandous se vytáhl.

V závěru se u videa dlouho zkoumalo, zda Hubník nezahrál ve vápně rukou. Penalta se nekopala, nicméně Dočkal rychle rozehrál roh, Čelůstka ho patičkou prodloužil a střídající Kozák zblízka uzavřel skóre.

Fotbalová liga - 2. kolo:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:0 (2:0)
Branky: 37. a 45. Juliš, 89. Kozák. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Berka (video). ŽK: Štetina - Hála, Greššák, González, Radič.
Sparta: Heča - Štetina, Čelůstka, Lischka - Vindheim, Sáček (90.+1 Trávník), Ladislav Krejčí II, Dočkal (90.+1 F. Souček), Hanousek - Juliš (74. Kozák), Hložek (81. Karabec). Trenér: Kotal.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Greššák (59. Zifčák) - Zahradníček (83. Látal), Breite, Houska (79. Daněk), Falta (46. González) - Nešpor (79. Radič). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: