Hlavní obsah

Český volejbalista byl blízko obrovskému úspěchu, Civitanova však nakonec v poháru padla

Verona

Ještě než začne samotná italská nejvyšší soutěž, považovaná za nejlepší na světě, střetly se její špičky v prestižním Superpoháru a podívaná to byla opravdu nesmírná. V novém působišti se chytl i český univerzál Jan Hadrava, který byl blízko ceněné trofeje. Jeho hvězdná Civitanova však nakonec na Perugii nestačila, když podlehla nejtěsnějším možným poměrem, 14:16 v pátém setu.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava (vlevo) v dresu slavné Civitanovy.

Článek

Velký souboj celků, které jsou možná v současné chvíli dvěma nejlepšími klubovými týmy světa. A také bitva bývalých Kubánců, kamarádů ze stříbrného mistrovství světa v roce 2010, po kterém z národního celku, v té době hvězdní mladíci odešli.

Ale také zápas, do kterého měl tu čest nakouknout i Jan Hadrava, který načíná v  celku Civitanovy svoji první sezonu. O místo na palubovce zatím bojuje s Polákem Rychlickým, který na začátku finále dostal přednost. Český reprezentant se však dostal na palubovku v průběhu čtvrtého setu, který pomohl Civitanově i s hvězdami Juantorenou nebo Lealem vyhrát.

Rozhodující sadu už ale opanoval Wilfredo León, asi největší hvězda v současném světě šestkového volejbalu. Kubánský rodák s polským pasem zaznamenal celkem 31 bodů a byl největším hrdinou Perugie, která díky nejtěsnější možné výhře 16:14 v páté sadě, dokráčela pro první triumf v sezoně.

Jan Hadrava tak sice první příležitost k zisku titulu s Civitanovou nevyužil, příležitostí v nabitém kádru by ale měl mít dost. Klub bude na nejvyšší příčky útočit jak v Lize Mistrů tak i v Serii A1.

Reklama

Související témata: