Hlavní obsah

S prostitutkami ti to jde líp než na hřišti, schytává nadávky proutník Rooney

MANCHESTER

Schytává to ze všech stran. „V bordelu ti to jde lépe než na hřišti,“ posměšně na fotbalovou hvězdu Wayna Rooneyho pořvávaly čtyři tisíce fanoušků Glagow Rangers poté, co jejich tým ubránil v úterní noci v úvodním duelu Champions League na Old Trafford bezgólovou remízu a sexuální proutník se proti obraně Skotů neprosadil. „Jediničkou jsi akorát s prostitukami,“ přidávali se i příznivci Manchesteru United, i když se v průběhu zápasu zdálo, že Rooneymu odpustili, neboť několikrát skandovali jeho jméno.

Foto: Darren Staples, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United nebyli s bezbrankovou remízou s Glasgow Rangers vůbec spokojeni. Na snímku se chytá za hlavu Wayne Rooney.

Článek

Prožívá krušné dny. Poté, co se provalil Rooneyho skandál, opakovaný styk s prostitutkami Helen a Jenny, sex ve třech v hotelu Lowry a vůbec všechny avantýry v době, kdy manželka Coleen byla těhotná a čekala syna Kaie, pálí do hvězdy Manchesteru United ze všech stran.

Pokrytec! Má taštičku s portrétem syna

Když dorazil za mužstvem do pětihvězdičkového hotelu Lowry, kam by po odhaleném skandálu s prostitutkami už nejraději nevkročil, zvěčnili ho paparazzi s pánskou taštičkou v podpaží. Rooney na ní má fotografii desetiměsíčního syna, takže byl v tu ránu na ostrovech za největšího pokrytce.

Psychicky vyždímaný, tak se cítí Wayne Rooney.foto: ČTK/AP

I proto chtěl po psychickém teroru, který si prožívá, odpovědět všem kritikům a moralistům výkonem na hřišti. Zvláště když i manželství se mu zřejmě povede zachránit, neboť Coleen mu před utkáním věnovala několik hodiny, aby se vyzpovídal ze svých hříchů a zapřísahal se, že se nic podobného už opakovat nebude. A ráno spolu dokonce posnídali.

Na manželku dopadla další rána

„Uznal svou chybu, přiznal, že dostal obrovskou lekci. Proto mu chce dát Coleen ještě jednu šanci. Na zkoušku. Dohodli se na pravidlech, které musí Wayne respektovat. Znamená to pro něho i konec nočních tahů s přáteli a kamarády,“ prozradil rodinný přítel a dodal, že k smíření a odpuštění by zřejmě těžko došlo, kdyby na Coleen nedopadla další těžká rána.

Její starší sestra Rossie totiž leží po mozkové mrtvici na jednotce intenzivní péče v liverpoolské nemocnici a její stav je údajně kritický. Rooneyho manželka o ní po celý den pečuje. Wayne ji chtěl před utkáním s Glasgow Rangers rovněž navštívit, ale rodiče Coleen byli tvrdě proti. „Mezi nimi ke smíru hned tak nedojde,“ myslí si blízký rodinný přítel, jehož jméno anglický tisk nezveřejnil.

Rooney je jako ve ždímačce

V takovémto rozpoložení tudíž vyrukoval Rooney k úvodnímu zápasu Champios League proti Skotům. Po dnech strávených v psychické ždímačce! Žádný div, že přes všechnu snahu nepodal výkon, na jaký jsou od něho příznivci „rudých ďáblů“ zvyklí a že ani gól nevstřelil. Mimochodem – v letošní sezóně se zatím trefil jen jednou a ještě z penalty, což je pro kouče Fergusona zoufale málo. I proto významně zvedal obočí a rozčiloval se, když hvězda jeho týmu nedotáhla některé akce do konce.

Přesto domácím divákům zatrnulo, když před přestávkou začal Rooney kulhat a s bolestivou grimasou si osahával kotník, který si zranil při jarním utkání Ligy mistrů s mnichovským Bayernem. Naštěstí se ukázalo, že si zranění neobnovil, takže zápas dohrál.

Ani on však Manchester nespasil, Skotům bránícím v devíti lidech ve stylu Inter Milán branku nevstřelil, takže nakonec si jen posměšné výkřiky vysloužil.

„Nejen jemu, ale všem hráčům scházela trpělivost, ke které jsem je o přestávce nabádal. Namísto toho jsem na hřišti viděl jen spěch a strach, zda obranu soupeře prorazíme,“hodnotil lakonicky Alex Ferguson výkon svého týmu.

Reklama

Související témata: