Hlavní obsah

Exteplický Džeko píše Manchesteru City: Dostaňte mě z Wolfsburgu!

LONDÝN

Bosenský fotbalista Edin Džeko touží po přestupu do Manchesteru City tak moc, že dokonce napsal do Anglie dopis, v němž vyjádřil klubu vděk za snahu ho získat a připomenul, že opravdu touží připojit se k City. Čtyřiadvacetiletý útočník německého Wolfsburgu je na odchodu prakticky již dva roky, klub ale žádá obrovské odstupné.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko by rád oblékal dres Citizens.

Článek

Wolfsburg přilepil na svou hvězdu cenovku 40 miliónů eur, což je zhruba miliarda korun. Do takového obchodu se ale příliš nechce ani zámožným šejkům z Manchesteru City a snaží se cenu stlačit níže.

Trenér Roberto Mancini by Džeka rád oblékl do dresu Citizens. Ostatně, právě v útoku má v současnosti největší trable. Hvězdnému Carlosi Tevézovi se stýská po domově a stále častěji mluví o odchodu, nedaří se Emmanuelu Adebayorovi, Jo ani Roque Santa Cruzovi. V takové situaci by se bývalý hráč Teplic hodil Mancinimu jako sůl.

Wolfsburgu se letos nedaří

Mancini svou touhu po Džekovi přednesl i klubovému vedení a bosenský hráč se tak rychle vyhoupl na první místo seznamu případných posil.

Samotnému Džekovi vadí nejen dlouhé vyjednávání Wolfsburgu, klubu se navíc momentálně příliš nedaří. V bundeslize se trápí a je jen pět příček od úplného dna tabulky. A Džekovo rozpoložení dobře ilustruje i nedávná situace, když při střídání v utkání s Brémami ignoroval nataženou pravici trenéra McClarena. Se svými výkony by přitom mohl být spokojen, v šestnácti utkáních stihl osm ligových branek.

Zda ale Džeko opravdu zamíří na ostrovy, není ještě vůbec jasné. Italští novináři jsou přesvědčeni, že se objeví v tamní Sérii A, a to v barvách Juventusu. Možné také je, že se Džekova německá anabáze znovu o něco natáhne, pokud klub nesleví ze svých finančních požadavků. A kolovrátkový hit s názvem „Džekův přestup“ se bude znovu omílat v létě...

Reklama