Hlavní obsah

Slavia - Ml. Boleslav 1:0Eden je nedobytný, Olayinkův gól znamená posun na první příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Olayinka 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Vyhrát v Edenu? Kdepak, soupeři sešívaných mohou zapomenout. Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v utkání 7. ligového kola nad Mladou Boleslaví díky Olayinkově trefě z úvodu utkání 1:0 a před večerním šlágrem v Plzni se posunuli na vedoucí příčku tabulky před Spartu. Obhájci titulu tak doma v lize neprohráli již posledních 37 zápasů od předloňského srpna.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

V souboji o míč (zleva) Dominik Janošek z Boleslavi a Oscar ze Slavie.

Článek

Sešívaní hodlali navázat na čtvrteční vítězství v Evropské lize nad Nice (3:2). I proto kouč Trpišovský nasadil téměř totožnou jedenáctku jako v pohárovém zápase, jen místo Lingra se vrátil Stanciu, jenž byl u narození dcery.

Ze zdravotních důvodů domácím stále scházeli Provod, Kúdela, Karafiát, Bořil, Malínský a náhradní gólman Kovář. Místo v základu si udrželi oba střelci ze čtvrtka, autor dvou branek Kuchta i devatenáctiletý Sima.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie střílí gól, brankář Boleslavi Petr Mikulec neměl šanci.

Červenobílí měli všechno jednodušší díky bleskovému gólu. Holeš předložil kolmý pas za obranu a Olayinka již v 7. minutě svůj nájezd jistě proměnil. Starty vycházejí Slavii na výbornou, na podzim dala již pátý gól během úvodní desetiminutovky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Slávista Peter Olayinka to zkouší na brankáře Boleslavi Petra Mikulce z ostrého úhlu.

Středočeši ji v úvodu moc nezlobili, další šance si tedy připsali Stanciu i Olayinka. Buď je však zradila koncovka, nebo byl Mikulec na místě. Sešívané tak přibrzdila až kalvárie stoperů. Hovorka se srazil se spoluhráčem Oscarem a značně otřesený musel odstoupit. Pořádnou ránu od Tatajeva dostal do hlavy i Zima, ale hrál dál. V nastavení první půle Kuchta vystihl Tatajevovu malou domů, brankáře ovšem nepřehodil.

Hned po přestávce se Kuchta znovu dostal sám před Mikulce, gólman si připsal důležitý zákrok. Hosté se probrali, začali hrát aktivněji. Domácí měli problémy s výstavbou hry, museli být rádi za nejtěsnější vedení. Do slibné šance se dostal hostující Škoda, ale zaváhal.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se chytá za hlavu po nevyužité šanci.

Sešívaní hlídali svůj náskok, solidní šanci nevyužil střídající Lingr. Slavia i tak porazila v lize Mladou Boleslav již 9x za sebou.

První fotbalová liga - 7. kolo:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 7. Olayinka. Rozhodčí: Rejžek - Paták, Kotík - Orel (video). ŽK: Oscar, Sima, Lingr (všichni Sl.). Bez diváků.
Slavia: Kolář - Masopust (90. Musa), Hovorka (41. Takács), Zima, Oscar - Ševčík, Holeš - Sima, Stanciu (71. Traoré), Olayinka - Kuchta (71. Lingr). Trenér: Trpišovský.
Boleslav: Mikulec - Zahustel, Jakub Klíma (46. Douděra), Tatajev, Křapka, Mazáň - Fulnek (46. Ikaunieks), Túlio (85. L. Mašek), Budínský, Janošek (72. D. Mašek) - Škoda (72. Drchal). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: