Hlavní obsah

Odvolaný Petrouš: O Frantovi jsem věděl od pátku, ale nezlobím se na něj

Den po vyhazovu od prvního týmu fotbalistů Slavie relaxoval trenér Michal Petrouš s rodinou. V hlavě se mu stále honily události z posledních dnů, přemýšlel i nad tím, jestli přijme nabídku vést divizní slávistickou rezervu. To asi udělá. Zároveň poprvé prozradil, že o snahách vedení angažovat Františka Straku věděl už od pátku.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Michal Petrouš se nejspíš ujme slávistické rezervy.

Článek

Jak se zpětně díváte na tu trenérskou rošádu?

Bylo to rozhodnutí majitele a s tím já nic nenadělám. Chápu, že vedení chce hlavně výsledky.

Vy jste neměl ani tušení, že se něco chystá?

Pan Platil (generální ředitel – pozn. red.) mi v pátek naznačil, že jednání s Frantou Strakou probíhají a že zřejmě po nedělním zápase skončím.

A vědělo mužstvo o tom, že je to vaše konečná?

Z mé strany nedošlo ani k náznaku, ale mohli tušit, že se něco chystá. Ty spekulace se objevily všude na internetu. Měl jsem docela strach, co to s nimi udělá. Ale hráči ukázali, že naše spolupráce fungovala. Měl jsem radost, že to odjezdili a vyhráli jsme.

Jak vy vlastně vidíte Františka Straku?

Před lety jsme spolu v lize pracovali v Plzni. Franta tam přišel asi jen na posledních šest zápasů a mě si vytáhl z béčka k sobě. Od té doby jsme se párkrát viděli na různých turnajích internacionálů a jsme spolu furt zadobře.

Teď na něj názor změníte?

Ne, nemám mu to za zlé. Když jsem mu přál hodně štěstí, myslel jsem to upřímně. Nemám s ním problém.

Věříte, že slávističtí fanoušci Straku přece jen nakonec vezmou?

Jak říkal Franta, je to hlavně o výsledcích. Když je mít bude, třeba změní názor. Ale chápu, že je to pro fanoušky těžký. Sparta a Slavia jsou pořád největší rivalové.

Vy jste dostal nabídku trénovat béčko. Přijmete ji?

Ještě jsem se úplně nerozhodl, ale spíš do toho půjdu. Dostal jsem od vedení pauzu, abych si odpočinul a rozmyslel, jestli chci pokračovat. Pracovat s mladýma mě vždycky bavilo. Těší mě, jak mi kluci jako Hurka nebo Petrák rostli pod ru -kama. Patřili k nejlepším i v době, kdy se mužstvu nedařilo. To je ta nejlepší odměna a jednou z toho Slavia může profitovat.

Otevře vám angažmá ve Slavii cestu jinam?

Nevím. Dělám jen svou práci a doufám, že se neztratím. Ale jestli jsem dobrej nebo ne, to musí posoudit jiní.

Reklama

Související témata: