Hlavní obsah

Pardubice - Slovácko 3:1Útok na Spartu nevyšel, Slovácko dostalo nařezáno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kliment 0 : 1
33. Ewerton 1 : 1
37. Hofmann (vlastní) 2 : 1
52. Kostka 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalistům Slovácka nevyšel útok na průběžné druhé místo tabulky. V dohrávce 22. ligového kola prohráli ve vršovickém Ďolíčku s Pardubicemi 1:3 a zůstávají na bronzovém stupínku za Spartou. Týmu z Uherského Hradiště přitom ve Vršovicích rychle vedl, náskok však ještě do přestávky ztratil. A ve druhé půli přidal pardubický tým i třetí gól a pojistil si výhru.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ewerton z Pardubic se raduje ze vstřeleného gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Pardubický plán byl jasný: odčinit páteční nezdar s Klokany. Do základní jedenáctky naskočil na pravý kraj obrany Cadu, ve středu zálohy se proháněl ostřílený Jeřábek a na hrotu matador Černý. Jenže úvod duelu byl pro ligového nováčka jako ze zlého snu.

Reinberk po deseti minutách našel Petrželu, který vysunul Klimenta. Navrátilec do sestavy po karetním trestu zaskočil brankáře Letáčka, když místo přihrávky napálil míč k bližší tyči a Slovácko mělo nakročeno, aby na cizích hřištích prodloužilo sérii sedmi zápasů bez porážky.

Jenže ve 33. minutě přišel pro partu Martina Svědíka šok. K exekuci přímého volného kopu se postavil Brazilec Ewerton a z pětadvaceti metrů krásnou ranou o pravou tyč srovnal. Uběhly jen čtyři minuty a hostující brankář Nemrava lovil balon ze sítě podruhé. Čelůstka se z levé strany snažil najít ve vápně spoluhráče, míč si ale srazil do vlastní brány, opět o pravou tyč, stoper Slovácka Hofmann.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Slovácka Vít Nemrava inkasuje gól v duelu s Pardubicemi.

Tým z Uherského Hradiště dvojitý úder nezlomil. Naopak. Vytvořil si několik velkých šancí. Klimenta vychytal Letáček, jenž vzápětí předvedl výborný zákrok i proti Kubalovi zblízka.

Slovácko opět bez Daníčka prahlo po vyrovnání, jenže v 52. minutě inkasovalo potřetí! Ewerton hledal před bránou Černého, Nemrava před ním balon vyrazil jen ke kopačkám Kostky, který ho poslal nekompromisně i za pomoci dvou houslí do sítě. Čtyřiadvacetiletý záložník oslavil svoji premiérovou trefu v nejvyšší soutěži právě proti týmu, kde se na podzim neúspěšně rval o místo.

Hosté už nenašli sílu na odpověď a domů málem odjížděli ještě s větším přídělem. Po střele Ewertona prosvištěl míč kolem pravé tyče, Solil v samém závěru mířil levačkou vysoko nad a Hlavatého ránu vytáhl Nemrava.

První fotbalová liga - dohrávka 22. kola:
Pardubice - Slovácko 3:1
Branky: 33. Ewerton, 37. vlastní Hofmann, 52. Kostka - 9. Kliment. Rozhodčí: Orel - Hájek, Flimmel - Hocek (video). ŽK: Hlavatý - Kliment, Kadlec. Bez diváků.
Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka (88. Sláma), Hlavatý, Solil, Ewerton (85. Pfeifer) - Černý (73. Huf). Trenér: Novotný.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška (53. Divíšek) - Havlík (79. Srubek), Sadílek - Petržela (66. Tomič), Kubala (53. Kohút), Jurečka (79. Rezek) - Kliment. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: