Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 0:0Mistrovské oslavy Slavie odloženy, rekord v neporazitelnosti však patří už jen jí

Praha

Mistrovská korunovace Slavie se minimálně o týden odkládá. Ve vršovickém derby totiž Trpišovského tým jen remizoval s Bohemians, takže potřebuje ještě alespoň bod, aby měl titul i matematicky jistý. Jeden cíl ale sešívaní v utkání 29. ligového kola přece jen splnili. Sérii utkání bez prohry natáhli už na 41 zápasů, takže trumfli Spartu a absolutními rekordmany československého i českého fotbalu jsou už jen oni.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Ibrahim Keita z Bohemians a Ondřej Kúdela ze Slavie.

Článek

Zraněními a absencemi poznamenaný kádr přivodil větší problémy Slavii, která se musela obejít bez Provoda, Olayinky, Baha či Kačaraby. Však to také na její hře bylo u Botiče znát... Půlhodiny se vůbec nedostala ke svému fotbalu, v úvodních deseti minutách jí dělalo potíž dostat se za půlící čáru.

A to měl trenér Klokanů Luděk Klusáček se sestavou rozhodně víc starostí než jeho slávistický kolega. Hned devět hráčů totiž pro distanc či zranění mu z kádru vypadlo. I tak začali domácí ve velkém tempu. Soupeře napadali na jeho polovině, těsným bráněním, neustálým pohybem a důrazem se ho snažili vykolejit, navrch přidali i pár fotbalových akcí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jakub Hromada ze Slavie, Nicolae Stanciu ze Slavie a Vladislav Ljovin z Bohemians v utkání 29. kola Fortuna ligy

K pořádné střele, natož šanci se však nedostali, protože Slavia si v defenzivě počínala pozorně. Sama se však v první půli k vážnějšímu ohrožení Bačkovského brány ale rovněž nedostala a mezi tyče se netrefila.

Za zmínku tak stál jen pokus Stanciua mířící ovšem vysoko nad bránu.

Po změně stran sice Slavia dvakrát v rychlém sledu zahrozila, jenže Oscar pálil vedle a střelu Masopusta v největší gólové příležitosti vršovického derby Bačkovský vyrazil. Oba tím zaveleli k rostoucí převaze a gradujícímu tlaku svého týmu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fanoušci Bohemians i Slavie v oknech blízkého domu.

Klokani však odolávali... Při dělovce střídajícího Van Burena, který vnesl na trávník velké oživení, ovšem vypomohl Bačkovskému Krch, při další šanci Masopusta se stal domácím spasitelem opět.

A když devět minut před koncem zlikvidoval mladík mezi domácími tyčemi hostující u Botiče ze Sparty i velkou šanci Kuchty, musela se Slavia smířit s remízou a odkladem mistrovských oslav.

A nakonec za ní byla ráda, protože povedená rána Ljovina v samém závěru Koláře pořádně protáhla. Bod ale nakonec brali i Klokani, kteří už neprohráli v devátém zápase po sobě.

Druhý mečbol bude mít Slavia za týden v domácím duelu s Plzní.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Julínek - Mokrusch, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Krch, Bederka, Hronek - Hilál.
Bohemians: Bačkovský - Bederka, Köstl (31. Novák), Vondra - Dostál, Krch, Ljovin, Hronek, Schumacher (70. Osmančík) - Puškáč (70. Necid), Keita (86. Pulkrab). Trenér: Klusáček.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Deli, Bořil - Holeš - Ševčík, Hromada (61. Van Buren), Stanciu, (61. Traoré), Oscar (86. Hilál) - Tecl (74. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: