Hlavní obsah

Slavia - Teplice 3:0Slavia porazila Teplice a v čele ligy drží tříbodový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Stanciu 1 : 0
42. Kuchta 2 : 0
84. Ousou 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 16. kole nad Teplicemi 3:0 a v čele tabulky si udržují tříbodový náskok. Obhájce titulu rozhodl utkání s posledním celkem soutěže už v úvodním dějství, kdy se trefili Nicolae Stanciu a Jan Kuchta. V 59. minutě byl vyloučen hostující Lukáš Mareček a šest minut před koncem využil přesilovku Švéd Aiham Ousou.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Slavia vyhrála podesáté z posledních 11 vzájemných ligových duelů. Pražané v nejvyšší soutěži zvítězili popáté za sebou a pokaždé bez inkasované branky. Naopak Teplice prohrály i sedmý ligový zápas pod trenérem Jiřím Jarošíkem a zůstávají poslední.

Pražané nastoupili s třemi změnami v základní sestavě oproti čtvrteční remíze 2:2 s Feyenoordem Rotterdam v Evropské konferenční lize. V srpnu 2013 utrpěla Slavia doma s Teplicemi nejvyšší debakl v samostatné ligové historii (0:7), tentokrát ale vstupovala do utkání, které po zpřísnění vládních opatření proti koronaviru smělo sledovat maximálně tisíc diváků, v roli obrovského favorita.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Kuchta ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Teplicím.

Domácí od začátku pevně drželi otěže zápasu. V páté minutě postupoval sám na branku Kuchta, udělal však příliš dlouhou kličku Grigarovi a teplický gólman stihl zasáhnout. Po necelé čtvrthodině hry si oba hráči souboj zopakovali a znovu hned nadvakrát uspěl hostující brankář.

V 16. minutě už favorit vedl. Stanciu z přímého kopu kousek za vápnem překvapil Grigara a zakroutil míč k bližší tyči. Rumunský záložník zaznamenal druhý gól v ligové sezoně.

Pražané pak trochu ubrali na tempu a zvýšili až tři minuty před pauzou. Na Masopustův centr z pravé strany si naskočil Kuchta a hlavičkou vysokým obloukem dostal míč přes překvapeného Grigara do sítě. Reprezentační útočník skóroval poosmé v ligové ročníku a ztrácí už jen jednu branku na lídra střelecké tabulky Beauguela z Plzně.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávista Nicola Stanciu během zápasu s Teplicemi.

V 58. minutě Mareček ostrým zákrokem trefil domácího Olayinku. Sudí Machálek mu nejprve udělil žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru ale verdikt přehodnotil a teplického středopolaře vyloučil.

Ousou v 73. minutě v obrovské šanci trefil jen Grigara a z následné dorážky z několika kroků napálil střídající Lingr jen brankovou konstrukci. Chvíli nato Plavšičovu střelu za již překonaným gólmanem odvrátil jeden z obránců.

V 84. minutě už slávisté přidali třetí gól. Na Plavšičův centr si naběhl Ousou a dal svou první branku po letním příchodu do Edenu. Pak ještě Krmenčíka vychytal Grigar, ale Pražany to mrzet nemuselo. Od srpna 2018 doma v lize bodovali už v 58 zápasech po sobě.

Slavia Praha - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 16. Stanciu, 42. Kuchta, 84. Ousou. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Mokrusch - Franěk (video). ŽK: Kačaraba - Rezek, Shejbal, Fortelný. ČK: 59. Mareček (Teplice). Diváci: 1000 (omezený počet).
Slavia: Mandous - Masopust, Ousou, Kačaraba (62. Plavšič), Oscar - Holeš, Hromada (74. Madsen) - Schranz (56. Lingr), Stanciu, Olayinka (62. Krmenčík) - Kuchta (74. Samek). Trenér: Trpišovský.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Chaloupek, Shejbal - Mareček, Jukl - Rezek (46. Černý), Krunert, Kodad (64. Fortelný) - Mareš (64. Trubač). Trenér: Jarošík.

Reklama

Související témata: