Hlavní obsah

Bohemians - Hr. Králové 1:1Votroci dosáhli svého, i v deseti uhráli remízu a jako nováček budou hrát ve skupině o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Kučera 0 : 1
62. Hronek 1 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I bez trenéra Koubka, který musel zůstat doma s horečkou a virózou, a v posledních deseti minutách bez vyloučeného Čecha dosáhli fotbaloví Votroci svého. V závěrečném duelu základní části ligy uhráli na Bohemians bod, takže udrželi šestou příčku a jako nováček si zahrají v elitní skupině o titul. Zato pro Klokany je další bodová ztráta hodně nepříjemná, neboť se v tabulce propadli na barážovou příčku, z níž odstartují do skupiny o záchranu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Petr Rybička z Hradce Králové, Josef Jindřišek z Bohemians a brankář Roman Valeš z Bohemians.

Článek

Klokanů se štěstí drželo. V úvodu deštivé partie určitě, protože jim přálo hned dvakrát. Nejdřív už po deseti blahořečili minutách tomu, že VAR tentokrát k Botiči nedorazil. Jinak by totiž sudí Krejsa po přezkoumání videa nejspíš nařídil po zákroku Jindřiška na Vašulína penaltu.

A za tři minuty si domácí zhluboka oddechli znovu, neboť po akci Leibla skončil míč tečovaný Křapkou na tyči Valešovy brány.

Trochu sprcha pro domácí tým, který potřebuje body jako sůl, a i proto vstoupil do zápasu docela aktivně. Dokonce i na dva přečkané kritické momenty odpověděl, jenže Chramosta velkou příležitostí ke skórování pohrdl, i když mohl po výpadu střílet v rychlém sledu hned dvakrát. První pokus však vyrazil Vízek, při druhém netrefil domácí útočník bránu.

Po půlhodině se neujala ani akce Květa s Bartekem, naprázdno vyšlo i zvýšené úsilí Klokanů těsně před přestávkou.

Po změna stran na to doplatili... Harazim si vyměnil míč s Vašulínem a hlavičkující Kučera dostal Votroky do vedení. Neradovali se z něho ovšem dlouho, protože už po jedenácti minutách prošel Hronek přes dva bránící hráče a přesně mířenou střelou do šibenice skóre srovnal.

Bojovné, i když hodně průměrné střetnutí, v němž bylo hlavně v první půli k vidění víc kouře valícího se z kotle fanoušků Bohemians než fotbalu, mohl rozhodnout Hašek, jenže slibnou příležitost prováhal.

Deset minut před koncem se domácím nabídla přesilovka, neboť Čech dostal v rychlém sledu dvě žluté karty a musel ze hřiště. Ani početní převaha však nebyla Bohemians nic platná, takže body se v Ďolíčku dělily.

Bohemians - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 62. Hronek - 51. Kučera. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač. ŽK: Jindřišek, Hronek, Dostál, Köstl - Kubala, Čech, Král, Vašulín, Vízek. ČK: 82. Čech (HK). Diváci: 2712.
Bohemians: Valeš - Křapka, Köstl, Vondra - Dostál, Květ, Hronek, Jindřišek, Hašek (79. Fulnek) - Chramosta, Bartek (56. Beran). Trenér: Veselý.
Hradec Králové: Vízek - Klíma, Král, Čech - Harazim, Kodeš, Kučera, Leibl (90.+ 4 Kutík) - Kubala (86. Soukeník), Vašulín, Rybička (46. Rada). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: