Hlavní obsah

Liberec - Č. Budějovice 1:1Van Buren se opět trefil, Liberec však přišel o výhru v poslední minutě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Van Buren 1 : 0
90. Havel 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovanu Liberec remizovali v nedělním utkání 4 kola Fortuna ligy doma s Českými Budějovicemi 1:1. Slovan poslal do vedení probuzený kanonýr Mick Van Buren, v úplném závěru však srovnal Lukáš Havel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Maksym Talovjerov z Liberce a Michal Škoda z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Trenér domácích Luboš Kozel udělal ve srovnání s prohrou s Pardubicemi čtyři změny v sestavě a jeden z nových hráčů Mikula se hned v úvodu představil střelou z dálky. Ve 22. minutě vypálil z 15 metrů Frýdek, brankáři Šípošovi vypadl míč z rukou a dobíhající Van Buren, který v minulé sezoně oblékal dres dnešního soupeře, ho pohotově poslal do sítě. Byl to první liberecký gól v českobudějovické brance po třech zápasech s nulou. Nizozemský útočník dal čtvrtou branku v ligové sezoně a vede tabulku střelců.

Domácí byli dál aktivnější a nejistého Šípoše se snažili ohrozit střelami z dálky. Frýdek ani Červ ale při svých pokusech branku netrefili a s Preislerovou hlavičkou si jihočeský gólman poradil. Pět minut před přestávkou to znovu zkusil z hranice šestnáctky Frýdek, Šípoše však podruhé už nezaskočil.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase, ale Liberec bilanci nejproduktivnějšího útoku v lize dalšími góly nepotvrdil. Kozák ve výhodné pozici prováhal správný okamžik na střelu a Matoušek, který ho po necelé hodině hry vystřídal, mířil těsně vedle pravé tyče.

Na domácím účtu přibývaly střely, ale nadějným kombinacím chybělo přesnější zakončení. Van Burenovu hlavičku Šípoš vyrazil a když už Talovjerov v 73. minutě dostal míč hlavičkou do sítě, gól neplatil pro předchozí ofsajd.

Na druhé straně při ojedinělé akci nebezpečně hlavičkoval Hora a belgický brankář Vliegen jen s námahou vyrazil Hellebrandovu střelu. V poslední minutě normální hrací doby napřáhl z dálky ligový debutant Švec, Vliegen míč neudržel a Havel zařídil hostům bod. České Budějovice počtvrté za sebou s Libercem neprohrály, současně ale zvítězily v jediném z posledních 18 vzájemných duelů.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 22. Van Buren - 90. Havel. Rozhodčí: Orel - Arnošt, Kotalík - Klíma (video). ŽK: Mara - Sladký, Hora. Diváci: 4258.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov (84. Purzitidis), Plechatý - Mikula, Doumbia (75. Rondič), Červ (75. Mara), Frýdek, Preisler - Van Buren (84. Rabušic), Kozák (57. Jan Matoušek). Trenér: Kozel.
Č. Budějovice: Šípoš - Havel, Králik, Broukal - Sladký, Hora, Grič (46. Švec), Čolič (69. Jakub Matoušek) - Čmelík (90. Čavoš), Potočný (46. Hellebrand) - Škoda (69. Hais). Trenér: Weber.

Reklama