Hlavní obsah

Třinec - Budějovice 0:2Motákova neúspěšná premiéra, mistři v úvodním kole extraligy padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hovorka 0 : 1
11. Hanzl 0 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté vykročili při obhajobě titulu do nového ročníku extraligy domácí prohrou 0:2 s Českými Budějovicemi. Oba góly padly v úvodních jedenácti minutách, trefili se Mikuláš Hovorka a Martin Hanzl. Čisté konto udržel Dominik Hrachovina, který zneškodnil 44 střel. Neúspěšnou premiéru si tak na lavičce Ocelářů odbyl trenér Zdeněk Moták, který vystřídal před sezonou Václava Varaďu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

Utkání předcházel slavnostní moment, při kterém Oceláři vyvěsili pod strop haly banner "Mistři 2021/22". Na ledě ale patřil úvod zápasu třetímu týmu z poslední sezony. Skóre otevřel již po 86 sekundách hry dělovkou obránce Hovorka, k němuž se odrazila zblokovaná střela Tomana od chráničů Jaroměřského. V početní převaze zvýšil po učebnicové souhře na jeden dotek Hanzl. Hosty po úvodní třetině trápila jen jedna věc - po střetu s Draveckým skončil zápas pro Percyho.

Třinec, který hrál bez kapitána Vrány, prohrával o dva góly i v posledních třech zápasech Ligy mistrů, přesto ve dvou vyrovnal. I proti Motoru tlak v prostřední části stupňoval. V největších šancích ale hosty podržel Hrachovina - chytil únik Marcinka, v přečíslení čtyři na dva zastavil Daňa a puk za svá záda nepustil ani při dorážkách Romana a Růžičky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Matěj Toman z Českých Budějovic a Marian Adámek z Třince.

Převaha domácích pokračovala i ve třetí třetině, vytvořili si několik závarů, ale obrana Českých Budějovic odolala. Oceláři nezměnili skóre ani v dlouhé hře bez brankáře, k níž se odhodlali už v čase 57:30.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Motor České Budějovice 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Hovorka (M. Toman, Strnad), 11. M. Hanzl (Gulaš, Šenkeřík). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 3530.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Čukste, J. Jeřábek, Jaroměřský - M. Růžička, Roman, Daňo - Nestrašil, Hudáček, Voženílek - Svačina, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, Lyszczarczyk, Hrehorčák. Trenér: Moták.
České Budějovice: Hrachovina - Percy (21. Kachyňa), Bindulis, Vráblík, Štencel, Šenkeřík, Hovorka - Gulaš, Pech, F. Přikryl - V. Tomeček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, M. Toman, Strnad - Z. Doležal, Koláček, Karabáček. Trenér: Modrý.

Reklama